x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dăncilă îl acuză pe Iohannis că blochează cu bună ştiinţă examenul de rezidenţiat

Dăncilă îl acuză pe Iohannis că blochează cu bună ştiinţă examenul de rezidenţiat

04 Oct 2019   •   12:43
Dăncilă îl acuză pe Iohannis că blochează cu bună ştiinţă examenul de rezidenţiat

Premierul Viorica Dăncilă spune că prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, preşedintele Klaus Iohannis "periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat".

"A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru. Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical", a scris Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Premierul îşi încheie postarea întrebându-l pe preşedinte: "Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?".

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. El ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila