x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dăncilă: Valoarea pachetului de care beneficiază copiii în cadrul programului "Masă caldă în şcoli", majorată cu 40%

Dăncilă: Valoarea pachetului de care beneficiază copiii în cadrul programului "Masă caldă în şcoli", majorată cu 40%

09 Noi 2018   •   11:57
Dăncilă: Valoarea pachetului de care beneficiază copiii în cadrul programului "Masă caldă în şcoli", majorată cu 40%

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat vineri, în debutul şedinţei de guvern, că urmează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă în baza căreia valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază copiii în cadrul programului pilot "Masă caldă în şcoli" va fi majorată cu aproximativ 40%. 

"Ne preocupă creşterea accesului copiilor la educaţie şi reducerea abandonului şcolar. Vom continua programul pilot 'Masă caldă în şcoli', destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătăţită. Printr-o ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta azi, majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 lei, cât a fost până acum, la 10 lei. Astfel, bugetul alocat programului creşte de la 30,7 milioane lei la 46,7 milioane lei", a anunţat Dăncilă. 

Ea a menţionat că o altă noutate pe care o aduce actul normativ vizează trecerea de la ani şcolari la ani calendaristici, "pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor" de către compartimentele de specialitate din administraţiile locale. 

"Această modificare contribuie la asigurarea continuităţii programului pilot. Am decis continuarea acestui program având în vedere beneficiile aplicării înregistrate ca urmare a aplicării lui până acum, şi anume scăderea abandonului şcolar, diminuarea absenteismului şi a întârzierilor la prima oră, formarea deprinderii la copii a unei alimentaţii sănătoase", a menţionat prim-ministrul. 

Proiectul vizează aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitare de stat. AGERPRES

×