x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dăncilă: Vom aproba un mecanism de sprijin a UAT-urilor pentru accesarea de împrumuturi din venituri din privatizare

Dăncilă: Vom aproba un mecanism de sprijin a UAT-urilor pentru accesarea de împrumuturi din venituri din privatizare

23 Aug 2018   •   14:25
Dăncilă: Vom aproba un mecanism de sprijin a UAT-urilor pentru accesarea de împrumuturi din venituri din privatizare
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în cadrul şedinţei de Guvern de joi va fi supus aprobării, printr-o ordonanţă, un mecanism de sprijin prin care unităţile administraţiei locale pot accesa împrumuturi din venituri din privatizare înregistrate la Trezorerie pentru asigurarea de prefinanţări şi cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile. 

"Avem pe ordinea de zi o ordonanţă în baza Legii de abilitare a Guvernului prin care sprijinim autorităţile publice locale să realizeze proiecte finanţate din fonduri europene. Prin acest mecanism de sprijin, unităţile administraţiei publice locale pot accesa împrumuturi din venituri din privatizare înregistrate la Trezorerie în limita sumei de 800 milioane de lei. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru asigurarea de prefinanţări, cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor", a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Premierul a precizat că, prin această măsură, se răspunde cererilor venite din partea Asociaţiei Municipiilor din România, dar se stimulează şi atragerea fondurilor europene pentru realizarea proiectelor locale de infrastructură: apă, canalizare, şcoli, drumuri spitale. 

"Mai exact, infrastructura de care au nevoie românii în situaţia actuală", a spus Dăncilă. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: viorica dancila