x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daniel Morar ar putea rămîne şef interimar la DNA

Daniel Morar ar putea rămîne şef interimar la DNA

de Veronica Micu    |    11 Aug 2008   •   00:00
Daniel Morar ar putea rămîne şef interimar la DNA

12:45 • Morar ar putea rămîne şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), avînd în vedere că Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei nu au un candidat în locul acestuia, actualul procuror şef putînd fi delegat în funcţie încă 90 de zile, potrivit prevederilor legale.

Morar ar putea rămîne şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), avînd în vedere că Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei nu au un candidat în locul acestuia, actualul procuror şef putînd fi delegat în funcţie încă 90 de zile, potrivit prevederilor legale.

VARIANTĂ. Surse oficiale au declarat că pînă astăzi încă nu fusese găsită o soluţie pentru funcţia de şef al DNA, astfel că varianta rămasă este cea a delegării şi eventual, ulterior, a reînvestirii lui Daniel Morar pentru încă un mandat de trei ani sau cea a identificării unui magistrat care să preia conducerea acestei direcţii din Ministerul Public. Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute iniţal pentru 30 de zile, ulterior putînd fi prelungite, dar nu mai mult de 90 de zile. Consiliul Superior al Magistraturii este instituţia care decide asupra propunerilor făcute în acest sens de procurorul general al României. Daniel Morar a fost numit în funcţia de procuror şef al DNA prin Decretul prezidenţial 849 din 11 august 2005, pentru un mandat de trei ani. Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, nu a formulat nicio propunere, pînă în această dimineaţă, către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistaturii, care trebuie să dea un aviz consultativ în privinţa numirii unui nou şef la DNA sau a menţinerii lui Daniel Morar.

×
Subiecte în articol: observator sef