x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daniel Morar, incompatibil de trei ani la Curtea Consitutionala?

Daniel Morar, incompatibil de trei ani la Curtea Consitutionala?

de Dan Constantin    |    06 Aug 2015   •   14:22
Daniel Morar, incompatibil de trei ani la Curtea Consitutionala?
Sursa foto: Traian Băsescu şi Daniel Morar (d) / FOTO: Administraţia Prezidenţială

Daniel Morar a fost numit in 2013 judecator la Curtea Constitutionala. Statutul acestei functii stipuleaza incompatibilitatea CU ORICE ALTA FUNCTIE PUBLICA SAU PRIVATA, CU EXCEPTIA FUNCTIILOR DIDACTICE IN INVATAMANTUL JURIDIC SUPERIOR.

In noiembrie 2012, Daniel Morar a fost propus de Ministerul Justitiei pentru functia de GUVERNATOR in BORDUL Academiei Internationale Anticoruptie(IACA), organizatie cu sediul in Austria. Cei 11 guvernatori constituie forul de conducere al IACA, deci nu au FUNCTII DIDACTICE . Romania mai are un reprezentant in IACA, in Consiliul ACADEMIC.

In IUNIE 2012 a fost o discutie publica asupra incompatibilitatii judecatoarei constitutionale Cerasella Motoc, care era si raportor intr-un comitet ONU.
Atunci speta a fost expediata de ANI nu printr-un raport, ci printr-o apritie publica a presedintelui, Horia Georgescu-o tempora!- care a absolvit-o verbal pe Motoc de incompatibilitate. Argumentul forte a fost ca judecatoarea Motoc nu primeste remuneratie pentru calitatea de raportor.

MOTOC PRIMESTE BANI DE LA IACA?

In DECLARATIILE DE AVERE DIN ULTIMII TREI ANI DEPUSE DE MORAR LA CURTEA CONSTITUTIONALA NU APAR VENITURI DE LA IACA.

Bugetele IACA mentioneaza insa CHELTUIELE PENTRU BORDUL GUVERNATORILOR,,DE LA 80 OOO EURO IN 2013 LA 86 000 EURO IN 2014.

Bugetul IACA este de circa 13-14 milioane euro anual, REUNIUNILE ANUALE AU AVUT LOC IN ULTIMII ANI IN THAILANDA si AZERBAIDJAN.

Costurile de transport, diurnele, cheltuielile pentru actiunile turistice adiacente nu sunt considerate venituri in contul GUVERNATORULUI MORAR, DE VREME CE NU SUNT MENTIONATE IN DECLARATIILE DE AVERE.

Un RASPUNS AL ANI se impune pentr a alunga suspiciunile rezonabile pe care le exprimam fata de starea de compatibilitate a lui Daniel morar ca JUDECATOR la CC si GUVERNATOR la IACA.

×
Subiecte în articol: daniel morar ccr Curtea Constitutionala