x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daniel Zamfir, despre refuzul ministrul Cîţu de a se prezenta în Comisia economică: Nu ştie să dea explicaţii

Daniel Zamfir, despre refuzul ministrul Cîţu de a se prezenta în Comisia economică: Nu ştie să dea explicaţii

27 Ian 2020   •   15:31
Daniel Zamfir, despre refuzul ministrul Cîţu de a se prezenta în Comisia economică: Nu ştie să dea explicaţii

Preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, refuză să se prezinte pe 28 ianuarie la audiere în comisie pentru că "nu ştie să dea explicaţii pentru "combinaţiile puturoase" din buget".

"Eu nu-mi imaginam că Cîţu e atât de laş. După ce Orban a zis că Cîţu va veni la Comisia economică, între timp s-a sucit. Nu mai vine, 'că nu e de specialitate'. Noi, cei din Comisia economică, nu suntem de nivelul lui. Îi e frică că nu ştie să dea explicaţii pentru 'combinaţiile puturoase' din buget. Cîţule, nu vei scăpa! Cât crezi că poţi să fugi? Se strânge laţul... Apropo, Cîţule, adu în ţară banii din off-shore ca să-i impozitezi şi tu ca toată lumea!", a scris Zamfir, luni, pe Facebook.

Zamfir a publicat pe pagina de Facebook şi răspunsul ministrului: "Ca urmare a adresei din 22 ianuarie prin care mă invitaţi să particip la şedinţa Comisiei economice din data de 28.01, vă aduc la cunoştinţă că nu voi putea da curs invitaţiei, având în vedere faptul ca analiza activităţii Ministerului Finanţelor Publice nu intră în atribuţiile Comisiei economice. Dacă invitaţia la Comisia economică nu are alte raţiuni decât pur politice şi speculative, sunt nevoit să declin invitaţia de a participa la şedinţa din 28 ianuarie. În cazul în care şi alte comisii sunt interesate de aspecte ce ţin de activitatea Ministerului de Finanţe, vă reamintesc ca Regulamentul Senatului prevede la articolul 178 invitarea membrilor Guvernului la dezbateri pe teme politice de interes major", a scris Cîţu.

Pe 22 ianuarie, preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat pentru AGERPRES că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat pe 28 ianuarie, de la ora 11,00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat pentru a oferi explicaţii referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă.

"Marţi îl chemăm pe domnul ministru Cîţu să dea explicaţii în legătură cu împrumuturile pe care le-a făcut, la ce nivel s-a împrumutat pe piaţă. Şi să vedem de ce s-a împrumutat. Să vedem dacă în Ministerul Finanţelor Publice a existat evidenţă dublă, după cum a declarat ministrul în urmă cu 3 luni. Acele declaraţii au avut consecinţe: a scăzut rating-ul de ţară, ne-am împrumutat mai scump", a afirmat Zamfir la acea dată. AGERPRES

×
Subiecte în articol: daniel zamfir