x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dănileţ voiajează în Panama pentru corupţie

Dănileţ voiajează în Panama pentru corupţie

13 Oct 2013   •   21:17
Dănileţ voiajează în Panama pentru corupţie
CSM asigură cheltuielile pentru o deplasare exotică la capătul lumii pentru pupila băsistă 

După ce anul trecut Alina Ghica şi Oana Hăineală au mers la Hong Kong, a venit rândul lui Cristi Dănileţ să aibă parte de o călătorie într-o destinaţie exotică. Judecătorul a fost trimis de CSM în Panama, tot la o conferinţă pe corupţie. Dănileţ va fi însoţit de procuroarea Lia Palade. Evident, costurile deplasării vor fi suportate de CSM. Subiectul este dezvoltat de Lumea Justiţiei:

Deplasările în destinaţii exotice sunt din nou la modă în CSM. După ce în primăvara anului trecut fosta preţedintă a Consiliului, Alina Ghica, a plecat împreună cu actuala şefă a CSM Oana Hăineală, pe atunci doar vicepreşedintă, în celebra delegaţie din Hong Kong, a venit rândul judecătorului Cristi Vasilică Dănileţ să aibă parte de o deplasare mai specială. Un fan al călătoriilor, lucru ce reiese din pozele sau postările de pe Facebook sau de pe blog, Vasilică Dănileţ a fost trimis tocmai în Panama. Evident, în interes de serviciu.

Nu cunoaştem criteriile de delegare a membrilor CSM pentru efectuarea deplasărilor, însă dacă cumva Dănileţ a fost invidios pe Ghica şi Hăineală pentru excursia din Hong Kong, iată că acum are ocazia la rândul său să provoace invidie în rândul celorlalti colegi din Consiliu. CSM a decis, în luna septembrie 2013, să îi trimită pe Vasilică Dănileţ, în Panama, pe cheltuiala instituţiei. Motivul care îl va duce pe judecătorul Dănileţ tocmai în America Centrală este legat de o Conferinţă organizată de ONU care are ca temă “corupţia”. Vă aduceţi aminte probabil că tot tema “corupţiei” a fost cea care le-a dus şi pe cele două foste şefe ale CSM în Hong Kong, unde li s-a dat ocazia să cheltuie peste 10.000 de euro, bani proveniţi nu doar din bugetul CSM, ci şi dintr-o suplimentare de fonduri de la bugetul Şcoli Naţionale pentru Grefieri, unde nu prea se organizează delegaţii atât de exclusiviste.

Revenind la Vasilică Dănileţ, nu ştim de ce a fost acesta ales să plece in Panama, în afara motivului că participase anterior la o altă conferinţă pe acelaşi subiect, dar la Viena. Ştim doar ca judecatorul este mai nou un apropiat al Oanei Haineala, dupa ce şi-a abandonat vechii parteneri Horatius Dumbrava şi Adrian Toni Neacşu. În acest sens, ne amintim ca Vasilica Danileţ şi-a asumat la începutul anului, la alegerile pentru conducerea CSM, acelaşi proiectul Oanei Hăineală, sub pretextul de a debloca situaţia creată de respingerea candidaturii judecătoarei Alina Ghica la vicepreşedinţia Consiliului. La acea vreme, Dănileţ a produs stupefacţie în rândul judecătorilor din întreaga ţară, dar nu a părut să fie afectat de acest lucru. A urmat şi episodul revocării lui Dănileţ, momente în care, ne amintim cu toţii, aceasta, dar şi Alina Ghica, a beneficiat din plin de sprijinul Oanei Hăineală, cea pe care o ajutase să acceada la şefia Consiliului.
Iată că la câteva luni de la aceste evenimente, Dănileţ are parte de o excursie într-o destinatie exotică, pe banii CSM-ului.

Motivul oficial al plecarii lui Dănileţ în Panama: corupţia

Prin Hotararea nr. 1025 din 19 septembrie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii i-a delegat pe judecătorul Vasilică Dănileţ şi procuroarea Luminiţa Palade să participe la cea de-a cincea sesiune a Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia ONU împotriva Corupţiei, care va avea loc în perioada 25-29 noiembrie 2013 în Panama City. Potrivit documentului, conferinţa din Panama succede o altă manifestare care a avut loc la Viena tot pe tema corupţiei, şi la care judecătorul Cristi Dănileţ a participat în august 2013. "Prin infograma nr.2397/11.06.2013, comunicată de Misiunea Permanentă a României la Viena, Consilul Superior al Magistraturii a primit invitaţia adresată de secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind participarea la cea de-a 5-a sesiune a Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, care va avea loc în perioada 25-29 noiembrie 2013, la Panama City, Panama. Această manifestare succede celei de-a patra sesiuni a Grupului de lucru Interguvernamental privind Prevenirea Corupţiei, care a avut loc la Viena, în perioada 26-28 august 2013, unde au fost abordate teme referitoare la integritatea în sistemul judiciar, administrarea justiţiei ăi a parchetelor, conform art. 11 UNCAC şi la care a participat domnul judecător Cristi Vasilică Dănileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, care a făcut parte din delegaţia Romăniei. (...)”

Voiajul lui Cristi Dănileţ se face pe banii CSM

În Hotărâre se fac referiri şi la aspectul financiar, precizându-se, în ceea ce priveşte călătoria judecătorului Dănileţ şi a procuroarei Luminiţa Palade, că toate “cheltuielile privind transportul internaţional, cazarea, asigurarea medicală, precum şi alte cheltuieli ce vor fi necesare” vor fi suportate din bugetul CSM: "Plenul mai reţine că, din punct de vedere financiar, cheltuielile ocazionate de participarea reprezentanţilor Consiliului Superior al Magistraturii la acest eveniment vor fi suportate din bugetul Consiliului, respectiv cheltuielile privind transportul internaţional, cazarea, asigurarea medicală, precum şi alte cheltuieli ce vor fi necesare.”
 

×
Subiecte în articol: Danilet coruptie panama