x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dascăli cu salarii tăiate sau daţi afară

Dascăli cu salarii tăiate sau daţi afară

de Eugenia Mihalcea    |    28 Apr 2009   •   00:00

Profesorii s-ar putea trezi cu salariile tăiate sau cu decizii de disponibilizare, după ce inspectorii din teritoriu au primit note de la Ministerul de Finanţe în care li se solicită diminuarea cheltuielilor de personal.



Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat că, potrivit acestor adrese înaintate de Ministerul de Finanţe, se solicită diminuarea cu 8% - 10% a cheltuielilor de personal din sectorul educaţiei. "Se spune clar că trebuie reduse cheltuielile de personal cu 8% - 10%, ceea ce înseamnă diminuarea salariilor sau disponibilizări de personal", a declarat Ciosu, care a precizat că sindicatele nu vor fi de acord cu nici una dintre aceste soluţii.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spunea, într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, că: "Direcţia de Buget Finanţe din minister urmează să trimită o notă prin care să li se precizeze inspectorilor şi directorilor să încerce să se încadreze în resursele bugetare de care dispun". Ministrul s-a arătat, de altfel, foarte mirat de faptul că, o dată cu revenirea dânsei la minister, a constatat că sunt multe norme în plus, deşi sunt cu 700.000 de copii mai puţin decât erau în 2004.

Şi Liviu Marian Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, atrage atenţia asupra faptului că majorarea salariilor dascălilor cu 33,4% nu mai este decât "o declaraţie de campanie".

Cele patru federaţii din educaţie se vor întâlni în cursul zilei de joi, 30 aprilie, când vor stabili dacă vor face grevă generală sau dacă vor bloca examenele naţionale.

×
Subiecte în articol: observator