x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daune morale de 5 milioane de euro solicitate lui Cristian Cioacă în numele fiului său!

Daune morale de 5 milioane de euro solicitate lui Cristian Cioacă în numele fiului său!

02 Apr 2013   •   18:18
Daune morale de 5 milioane de euro solicitate lui Cristian Cioacă în numele fiului său!

Avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe fiul lui Cristian Cioacă, Patrick, a solicitat ca tatăl său să plătească lunar 3.000 de lei pentru întreţinerea copilului şi a cerut daune morale de 5 milioane de euro pentru minor.

 
Avocatul Mihai Ghimiş, curatorul fiului poliţistului Cristian Cioacă şi al avocatei Elodia Ghinescu, a spus că a depus marţi, la Tribunalul Argeş, cererea de constituire ca parte civilă a copilului, explicând că în stabilirea prejudiciului moral s-a raportat la sumele cerute ca daune morale de celelalte părţi civile din dosar, Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama, respectiv fratele Elodiei.
 
"Am solicitat ca inculpatul să plătească lunar suma de 3.000 de lei pentru întreţinerea fiului său şi daune morale de 5 milioane de euro pentru minor. La termenul anterior, din 3 martie, instanţa de fond a solicitat Judecătoriei Piteşti să desemneze un curator special pentru minorul Patrick Cioacă, pentru a-l reprezenta în procesul penal în care tatăl său este judecat pentru omor calificat şi profanare de morminte, iar Judecătoria Piteşti a decis, pe 14 martie, ca eu să fiu curator special al minorului, care are calitatea de parte vătămată în proces", a declarat avocatul Mihai Ghimiş, conform Mediafax.
 
Avocatul din oficiu, membru al Baroului Argeş, a fost desemnat prin tragere la sorţi de instanţă, după ce propunerile de curator special formulate de avocaţii care reprezintă interesele lui Cristian Cioacă şi ale familiei Ghinescu au fost respinse.
 
În prezent, fiul Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă se află în plasament la familia surorii tatălui, conform unei decizii a Comisiei pentru Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Argeş. Comisia a hotărât ca Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, să locuiască în familia surorii paterne, căreia i-a fost încredinţat provizoriu după arestarea poliţistului. La baza acestei decizii au stat mai multe criterii, printre care opţiunea copilului, faptul că acesta a crescut în ultimii cinci ani alături de rudele pe linie paternă, continuitatea şcolară şi posibilităţile materiale ale familiei la care a fost dat în plasament.
 
Tribunalul Argeş a hotărât, în 28 ianuarie, declinarea competenţei privind custodia fiului lui Cristian Cioacă în favoarea Comisiei pentru Protecţia Copilului, iar potrivit deciziei Judecătoriei Piteşti din 11 decembrie 2012, copilul fusese încredinţat provizoriu surorii tatălui.

×
Subiecte în articol: avocat daune morale cristian cioaca