x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce a declanşat Băsescu diversiunea ''ofiţerul acoperit'' în 8 noiembrie 2013?

De ce a declanşat Băsescu diversiunea ''ofiţerul acoperit'' în 8 noiembrie 2013?

de Dan Constantin    |    14 Oct 2014   •   08:25
De ce a declanşat Băsescu diversiunea ''ofiţerul acoperit'' în 8 noiembrie 2013?

Băsescu Traian a lucrat aproape un an pentru a ajunge la finalul operaţiunii diversioniste '' ofiţerul acoperit''.

La 8 noiembrie2013 trimite o scrisoare directorului SIE cerând numele miniştrilor care ar fi ofiţeri ai serviciului. Teodor Meleşcanu refuză cererea, după mai multe insistenţe ale preşedintelui. Refuzul este motivat pe baza legii. Meleşcanu, devenit candidat la preşedinţie, după demisia din funcţia de director SIE, intervine în discuţia publică şi sugerează că Băsescu a cerut lista ofiţerilor SIE care ar fi miniştri.

Băsescu declanşase discuţia spunând că unul dintre candidaţii la preşedinţie ar fi ofiţer acoperit. Nici un serviciu secret nu a furnizat informaţii pe acest subiect.

În 13 octombrie, la aproape un an de la scrisoarea adresată lui Teodor Meleşcanu, Băsescu declară că Victor Ponta a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001.

În 8 noiembrie 2013 Băsescu a făcut o declaraţie de presă. Tocmai izbucnise scandalul Nana şi în acea zi face primele precizări, spunând că totul a fost legal şi că Ioana Băsescu a făcut o investiţie bună. În declaraţia de presă face ample referiri la Dan Voiculescu, trustul Intact şi Antena 3,
se referă pe larg la refuzul Primului Ministru de a semna desecretizarea unor documente ale fostei securităţi.

În curs de actualizare 

×