x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce refuză Biserica să facă slujbă de înmormântare pentru Cristina Țopescu

De ce refuză Biserica să facă slujbă de înmormântare pentru Cristina Țopescu

15 Ian 2020   •   12:24
De ce refuză Biserica să facă slujbă de înmormântare pentru Cristina Țopescu

Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 ani. Aceasta a fost găsită decedată în locuința sa din Tunari. Prezentatoarea TV nu va avea parte de o slujbă de înmormântare. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au explicat de ce refuză să facă slujbă pentru Cristina Țopescu.

"Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte. La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are că scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă. Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică", a declarat Nicolae Bănescu pentru Fanatik

Sicriul cu trupul neînsufleţit al jurnalistei Cristina Ţopescu va fi depus miercuri, la ora 14,00, la capela Cimitirului Şerban Vodă (Bellu).

Conform unui comunicat al TVR, ceremonia de incinerare va avea loc joi, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

×