x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce s-a blocat licitația pentru măști. Răspunsul premierului Orban

De ce s-a blocat licitația pentru măști. Răspunsul premierului Orban

02 Aug 2020   •   22:54
De ce s-a blocat licitația pentru măști. Răspunsul premierului Orban

Ludovic Orban a afirmat, duminică, faptul că licitația de la Ministerul Sănătății pentru măștile destinate grupurilor defavorizate nu a fost încheiată pentru că „un abonat al rețelei Primăriei Capitalei” a depus o contestație, fapt ce arată că se dorește împiedicarea finalizării contractului.

„Am alocat din fondul de rezervă al Guvernului, peste bugetul Ministerului Sănătății, suma necesară pentru a putea achiziționa aceste măști. S-a derulat o procedură de achiziție, s-a declarat câștigătoare o firmă care a venit cu măști cu 0,68 de lei – spun cifra ca să se știe, să compare cu prețurile – cu termen de livrare stabilit. A existat o firmă, căreia am să îi dau numele, Best Achiziții SRL, un abonat al rețelei Primăriei Capitalei, care a contestat”, a spus Orban, la B1 TV.

Felul în care a fost depusă contestația, spune demnitarul, denotă că se încearcă împiedicarea finalizării contractului.

„Nu poți să îmi ataci în ultima zi a termenului legal în care se stabilește câștigătorul contractului. După, la CNSC, dă soluție, respinge contestația CNSC și îmi așteaptă până la capătul celor 10 zile, termenul limită în care urma să se încheie contractul, și îmi atacă în instanță la Curtea de Apel. Aici sunt convins că la Curtea de Apel se va judeca cu celeritate și se va lua o decizie imediat, pentru că aici e vorba despre 2.300.000 de români, care sunt românii care au venituri mici și care au nevoie de această formă de sprijin din partea Guvernului, pe care noi am hotărât-o în urmă cu două luni. Mi se pare pur și simplu o atitudine de boicotare a acestei licitații”, a mai spus Orban

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban