x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De evitat! Ce este de făcut atunci când se ia parte la o priveghere sau la o înmormântare?

De evitat! Ce este de făcut atunci când se ia parte la o priveghere sau la o înmormântare?

24 Sep 2019   •   11:12
De evitat! Ce este de făcut atunci când se ia parte la o priveghere sau la o înmormântare?

Momente grele și inevitabile din viață sunt trecerile în neființă a celor dragi. O astfel de întâmplare vine ca o lovitură puternică în sufletul fiecăruia dintre noi. Regretul se îmbrățișează cu imposibilitatea de a face ceva pentru a schimba situația, iar puterea de a trece peste acest moment este cu atât mai mică.

Fie că e vorba de cineva din familie sau doar de o cunoștință, există anumite reguli scrise, dar și nescrise ce trebuie respectate în cadrul unei astfel de întâmplări. O mână de ajutor, fie ea doar spirituală, este cea care poate oferi puterea necesară pentru a trece peste acest obstacol.

Cum se procedează la aflarea veștii tragice

Regretele nu mai pot ține piept lacrimilor. Într-un astfel de moment de cumpănă, mobilizarea și gândirea rațională sunt mai mult decât necesare.

Chiar dacă defunctul face sau nu parte din familie, cel ce află vestea trebuie să fie dispus să se ofere să ajute familia, pentru a îndeplini toate demersurile aferente privegherii și inmormântării. Este extrem de greu să se ia parte la un astfel de eveniment, însă și mai mare este nevoia familiei de sprijin și suport.

Astfel, cei ce locuiesc în București sau în Ilfov, pot face un bine familiilor aflate într-o astfel de situație de cumpănă apelând la Rarox. Această firmă ce oferă servicii funerare la orice oră din zi sau din noapte poate îndeplini toate demersurile aferente înmormântării în locul familiei.

Pentru că într-un astfel de moment, tot ce își doresc cei apropiați este să petreacă cât mai mult timp cu defunctul, Rarox le poate lua de pe umeri povara organizării.

Lucruri ce trebuie evitate în totalitate la priveghere, respectiv înmormântare

Fiind un moment sub atenta umbră a tăcerii, lucrurile trebuie făcute ca atare. Atmosfera tainică, tristă nu trebuie stricată pentru că durerea familiei va fi și mai puternică. Pentru ca totul să se desfăşoare corect, există câteva lucruri ce trebuie evitate în totalitate în momentele de rămas bun.

  • Florile

La priveghere și înmormântare se aduc flori, nu mai este o noutate. Specia nu este atât de importantă precum este numărul. În cadrul unui astfel de moment nu se pot aduce buchete cu număr impar, ci doar cu număr par. Se spune că numărul par al florilor este cel care atestă că în cealaltă lume defunctul nu se va simți singur, ci îl va simți aproape pe cel care i-a adus acele flori.

  • Salutul

Veselia și starea de bine nu mai există în cadrul privegherii sau înmormântării. Saluturile clasice trebuie înlocuite de Condoleanțe. Această formă de salut înglobează mai multe cuvinte la un loc – sunt alături de tine, îți înțeleg durerea. Mai pe scurt, ea se adresează familiei și nu defunctului, cum mulți dintre noi tind să creadă.

Ce rămâne de făcut la priveghere sau înmormântare

După cum s-a bine obișnuit, ținuta trebuie să fie compusă doar din articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de culoare neagră. Pentru doamne sunt recomandare rochiile simple, negre dar elegante. Domnii se vor prezenta cu clasica cămașă neagră și eventual pălăria de aceeași culoare – pălăriile sunt potrivite și pentru doamne.

Trebuie menționat că acest criteriu de vestimentație este o regulă nescrisă a poporului român. Există multe alte zone și religii ce nu impun o ținută anume.

Coroanele fac și ele parte din pachetul sincerelor regrete și a sprijinului adus familiei. Ele reprezintă mai exact transpunerea durerii și părerii de rău în format fizic – panglicile lăsând loc pentru un ultim mesaj.

Drumul defunctului spre rai este călăuzit de flacăra lumânărilor. Se spune că atunci când un suflet ajunge la Judecata de Apoi, drumul său până în fața instanței este călăuzit de lumânările aprinse la căpătâiul acestuia.

Banii puși pe pietul defunctului după ce cei care participă sărută icoana reprezintă un alt suport adus familiei. Ei nu trebuie folosiți în alte scopuri decât cele în favoarea îndeplinirii demersurilor aferente privegherii și înmormântării.

Pentru familiile îndoliate, aflate la capătul puterilor, Rarox este firma ce poate aduce un plus de putere necesară pentru a depăși impasul. Gama de pachete funerare disponibile pe https://funerarenonstop-bucurești.ro/ este una vastă – pliabilă pe orice buget. Totodată, eliberarea actelor aferente decesului este o altă misiune pe care Rarox o îndeplinește pentru familiile aflate în impas. Pentru și mai multe detalii, pagina oficială stă la dispoziția celor aflați în nevoie.

×