x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De la Costel, pentru ieşeni, "Carusso" (VIDEO)

De la Costel, pentru ieşeni, "Carusso" (VIDEO)

de Cristinel C. Popa    |    17 Iul 2008   •   00:00
De la Costel, pentru ieşeni, "Carusso" (VIDEO)

IAŞI ● Duet Iglesias-Busuioc în oraşul ţinutului natal al lui Costel
După ce luni a concertat la Cluj, cunoscutul cîntăreţ spaniol Julio Iglesias a fost prezent ieri la Iaşi, pentru concertul programat seara pe stadionul "Emil Alexandrescu". Ca şi în Ardeal, Iglesias a ales să interpreteze în duet cu Costel Busuioc celebra melodie "Carusso".



IAŞI ● Duet Iglesias-Busuioc în oraşul ţinutului natal al lui Costel
După ce luni a concertat la Cluj, cunoscutul cîntăreţ spaniol Julio Iglesias a fost prezent ieri la Iaşi, pentru concertul programat seara pe stadionul "Emil Alexandrescu". Ca şi în Ardeal, Iglesias a ales să interpreteze în duet cu Costel Busuioc celebra melodie "Carusso".

Sosit încă de marţi, artistul i-a surprins pe ziarişti în ziua concertului întrucît a lipsit de la conferinţa de presă, dar i-a ţinut loc cu brio Costel Busuioc. Costel a recunoscut că trăieşte un sentiment de nostalgie la Iaşi, în ţinutul de unde a plecat. El a spus că, plimbîndu-se prin oraş, s-a oprit la teatru, unde îşi aminteşte că
a fost o singură dată, şi la cinematograf. Cu modestie, s-a oprit pe stradă şi a acordat autografe sau s-a fotografiat cu cei care îl recunoşteau şi îi cereau acest lucru.

Asemenea lui Iglesias, artistul spaniol a ajuns şi el la Iaşi încă de marţi, cu un avion. Discret, Busuioc a ţinut să nu facă publică locaţia unde urma să fie cazat şi a fost rezervat în ce priveşte viaţa privată, familia. În schimb, a fost foarte fericit pentru reîntîlnirea cu ieşenii, cu locurile natale. El a spus că, din păcate, nu dispune
de timpul necesar, să meargă la Goruni, în satul natal, dar că o va face cu prima ocazie sau dacă primarul comunei natale, Tomeşt,i îl va chema pentru a-l face cetăţean de onoare al localităţii, aşa cum a promis, şi a şi făcut-o într-o şedinţă de Consiliu Local.

IGLESIAS PUPAT MINA BUSUIOCULUI.
Sosit cu un Mercedes cu geamuri fumurii, Costel Busuioc a coborît din maşină şi, sub privirile celor care asigurau paza, s-a pierdut firesc printre clienţii hotelului unde s-a ţinut conferinţa de presă. Imediat a fost reperat de admiratori, care i-au cerut semnătura. "Este o plăcere pentru mine să mă întorc la Iaşi, mă încearcă un sentiment de melancolie aici, îmi amintesc cum am fost la film, la teatru". Referindu-se la gestul lui Iglesias făcut în timpul concertului de la Cluj, cînd i-a sărutat mîna, pe Costel l-a cuprins emoţia. "M-am simţit foarte bine să cînt la primul spectacol. M-a surprins gestul lui Julio, pentru că eu am crezut că o să-mi ridice mîna ca la operă, dar m-am trezit cu ea pupată. Este o onoare pentru mine acest gest, probabil Julio s-a simţit bine", a spus el. Întrebat de proiectele viitoare, Costel Busuioc a spus că va continua înregistrările cu Sony. "În afara celor 10 melodii, avem proiecte, dar aştept să se concretizeze. În continuare studiez, acum sunt la teoria solfegiilor, la Traviata am lucrat puţin", a spus "Pavarotti din Carpaţi". Referindu-se la alte propuneri de a cînta pe care le-a primit, el a spus că a avut una de la Mihai Trăistariu, pe care o va analiza şi o va onora în măsura timpului disponibil. După ce a răspuns la toate întrebările puse de jurnalişti, Costel a s-a pozat şi a acordat din nou autografe admiratorilor. Întrebat de un reporter dacă s-a plimbat prin Iaşi însoţit de Iglesias şi dacă au mers împreună la un ceai sau la o bere, Busuioc a spus că nu a avut timp de aşa ceva, dar că a fost invitat la masă, la Cluj, de artistul spaniol. La concertul de la Iaşi, Iglesias şi Costel sunt aşteptaţi de mii de admiratori din Iaşi şi din localităţile învecinate, ştiind faptul că Busuioc este născut pe aceste meleaguri. De altfel, fanii îşi vor auzi idolul din 40 de boxe. "Vom avea 16 puncte de sonorizare cu 40 de boxe, care însumează 40 kW. Nu vom avea probleme din acest punct de vedere. Va fi şi un spectacol de lumini de calitate", a spus Cristian Singer, unul dintre organizatori.



Citiţi Ediţia de Colecţie despre Costel Busuioc

×
Subiecte în articol: observator iasi iglesias costel busuioc