x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De la migraţie, şef la Imigrări

De la migraţie, şef la Imigrări

de Gabi Golea    |    24 Apr 2009   •   00:00
De la migraţie, şef la Imigrări
Sursa foto: MARIN RAICA/EDITURA INTACT

S-a găsit, în sfârşit, un loc şi pentru Aurel Teodorescu, fostul şef al OMFM. Soţul Nicoletei Andreescu (secretar general al Guvernului) a fost detaşat la Direcţia de Migraţie din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări (ORI).



Ex-PD-istul Aurel Teodorescu, acuzat de legături cu Securitatea şi cu Omar Hayssam, a fost detronat de la conducerea Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM), prin desfiinţarea acestuia de către fostul ministru PNL-ist al Muncii, Paul Păcuraru, în 2007. Revenirea PD-L la guvernare l-a adus înapoi în domeniu pe Teodorescu, înscăunat la Imigrări luna aceasta.

Evident, fără nici o legătură nici cu PD-L-ul, nici cu soţia sa, din spusele reprezentanţilor MAI, ci numai pentru că este "profesionist în domeniu", cu multă experienţă. Anterior numirii sale în această funcţie, Aurel Teodorescu a ocupat funcţia de asistent al cabinetului secretarului de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Afaceri Europene din cadrul MAI.

LA TRECUTU-I MARE, MARE VIITOR
Şefia lui Teodorescu la OMFM s-a terminat în 2007, printr-o HG care desfiinţa instituţia. El acuza atunci procedura prin care s-a adoptat respectiva hotărâre ca fiind lipsită de transparenţă decizională. Fostul şef al OMFM a încercat să demonstreze că decizia încalcă mai multe prevederi legislative cu scopul de a se opri acţiunile aflate pe rolul instanţelor de judecată şi cercetările penale aflate în derulare.

Teodorescu l-a ameninţat pe Păcuraru că îl dă în judecată, pentru că eliberarea sa din funcţie a fost făcută ilegal, iar trecerea instituţiei în subordinea Agenţiei pentru Ocupare este aberantă. Fostul şef al OMFM declara în 2007 că este convins că desfiinţarea Departamentului pentru Munca în Străinătate şi trecerea OMFM-ului în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-au făcut cu scopul "acoperirii unor fapte penale" ale unor agenţii judeţene.

Acestea ar fi plasat români la munca în străinătate, deşi nu aveau atribuţii legale în acest sens. Împreună cu foştii subalterni şi cu soţia, Teodorescu a pichetat sediile Ministerului Muncii şi Guvernului, Nicoleta Andreescu protestând în calitate de fost secretar de stat la Departamentul de Muncă în Străinătate.

Teodorescu mai declara că ordinele prin care le-au fost desfăcute contractele de muncă tuturor angajaţilor OMFM le-au fost aduse la cunoştinţă la 4 mai, dar ele au fost semnate la 2 mai şi intrau
în vigoare retroactiv.

×
Subiecte în articol: observator teodorescu