x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De la şcoală, direct în şomaj: Guvernul vrea să blocheze până în 2012 încadrarea absolvenţilor în MAI.

De la şcoală, direct în şomaj: Guvernul vrea să blocheze până în 2012 încadrarea absolvenţilor în MAI.

09 Iun 2011   •   13:01

Guvernul vrea sa blocheze pana in 2012 procedurile de incadrare in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor a absolventilor scolilor de politie. Masura este luata in contextul reducerii numarului de posturi din structurile MAI.

Absolventii ar urma sa fie repartizati la unitatile din structura MAI in perioada 28-30 decembrie 2011 si numiti in functie abia incepand cu data de 1 ianuarie 2012. Astfel, absolventii se vor prezenta la noile posturi din 3 ianuarie 2012, arata un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

"Numirea in functie a absolventilor repartizati la unitatile din structura Ministerului Administratiei si Internelor se realizeaza cu data de 1 ianuarie 2012, iar prezentarea acestora la respectivele unitati se face in data de 3 ianuarie 2012", potrivit proiectului de ordonanta.

Actul normativ permite inceperea procedurile de disponibilizare a angajatilor MAI, inclusiv a functionarilor publici, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, pe baza cadrului legal deja in vigoare si care ii confera ministrului dreptul de a desfiinta si disloca unitati in limita posturilor aprobate si a bugetului alocat.

Toate aceste masuri sunt justificate prin "adancirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar si diminuarea posibilitatii de asigurare financiara a cheltuielilor cu drepturile salariale.

Amanarea incadrarii absolventilor nu este prima masura de acest fel luata de MAI. Cu doi ani in urma, angajarea absolventilor scolilor de politie a fost amanata din iulie pana in decembrie, fiind invocata lipsa fondurilor.

Ministrul Traian Igas a declarat, miercuri, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni.

×