x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De partea cui e legea?

De partea cui e legea?

23 Feb 2004   •   00:00

Politisti pusi la zid de infractori si de judecatori.

Doua echipe "de mascati", cate una de la Inspectoratele de Politie Neamt si Bacau, pot fi cercetate din cauza excesului de zel al unui judecator.
EDUARD PASCU

Acesta a trecut peste decizia data de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, in august 2003, cea de neincepere a urmaririi penale impotriva politistilor si, in numai doua termene, in ianuarie si februarie, a decis redeschiderea dosarului. Asta dupa ce patru politisti din cadrul Detasamentului Neamt au avut nevoie de ingrijiri medicale mai bine de doua luni, iar un jandarm din cadrul Batalionului de Interventie si-a pierdut ochiul stang pentru ca au incercat sa aduca in fata anchetatorilor patru tigani urmariti general pentru mai multe infractiuni. Surse din politie sustin ca actiunea judecatoarei Spataru din cadrul Curtii de Apel Bacau poate crea un precedent periculos, iar politistii vor fi nevoiti sa intoarca spatele infractorilor.

ISTORIC. Povestea incepe in urma cu mai bine de un an, mai precis la 5 decembrie 2002, cand, in baza unor informatii, politistii nemteni si bacauani au efectuat o razie cu efective marite in cartierul Orbic situat la granita dintre cele doua judete. Acest cartier este cunoscut drept "Tiganie", fiind locul in care se aduna cea mai mare parte a indivizilor certati cu legea. Actiunea avea menirea de a depista si retine patru indivizi considerati extrem de periculosi. Recunoscuta fiind si agresivitatea tiganilor, la intalnirea cu fortele de ordine, patru grupe de luptatori din cadrul Detasamentelor de Politie pentru Interventie Rapida Neamt si Bacau au oferit sprijin logistic celor 30 de oameni ai legii participanti la actiune.

Un pluton de jandarmi din cadrul Batalionului de Interventie si Actiuni Speciale Neamt a sosit la Orbic pentru a ii scapa pe politisti de furia multimii. Si acestia au fost "primiti cu bratele deschise": bolovani, bate, caramizi care le zburau peste capete. Unul dintre jandarmi, Eugen Ionescu, a fost lovit de un bolovan, fiind grav ranit.

BILANT. In urma acestui eveniment, doi urmariti general, Gelul Ciubotaru si Florin Calin, si-au pierdut viata, alti doi, Ovidiu Ciubotaru si Vasile Vatu, au fost raniti. Din randul fortelor de ordine, un inspector si trei agenti, toti din randul cagulatilor, au fost raniti. Sergentul Eugen Ionescu a ramas mutilat pe viata, pierzandu-si ochiul stang.

×
Subiecte în articol: observator