x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Ziua Unirii, Puterea a sărbătorit în Parlament, iar Opoziţia la Iaşi şi Focşani. Victor Ponta: "Sărbătorile românilor arată mai bine fără Băsescu şi Boc"

De Ziua Unirii, Puterea a sărbătorit în Parlament, iar Opoziţia la Iaşi şi Focşani. Victor Ponta: "Sărbătorile românilor arată mai bine fără Băsescu şi Boc"

24 Ian 2012   •   06:28
De Ziua Unirii, Puterea a sărbătorit în Parlament, iar Opoziţia la Iaşi şi Focşani. Victor Ponta: "Sărbătorile românilor arată mai bine fără Băsescu şi Boc"

UPDATE 17:36 - Aproximativ 5.000 de persoane au asistat marti la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Focsani, la eveniment participand liderul PSD, Victor Ponta, insotit de mai multi social-democrati si liberali, toti purtand la gat esarfe tricolore.

La manifestarile organizate de Consiliul Judetean au participat seful institutiei, Marian Oprisan, prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, dar si primari din majoritatea localitatilor vrancene.

Liderul social-democrat nu a scapat prilejul unor noi atacuri dure la adresa reprezentantilor Puterii.

"Vreau inca o data sa ii salut pe cei veniti .

Vrem sa traim intr-o tara in care fiecare isi poate spune parerea. Prefectii din partea Guvernului si-au luat ocarile din partea oamenilor. Mai bine ca Basescu si Boc nu au iesit in aceasta zi.

Boc nu l-a demis pe Baconschi pentru jigniri, ci pentru ca trebuia sa mai dea un os de ros traseistilor politici. Mult mai indicat era un tehnocrat precum Bogdan Aurescu. Boc si Basescu nu au inseles nimic din lectia Arafat.

UNPR inseamna PDL. Este o anexa a PDL-ului.

Basescu e fricos. Si las. Ii este frica de acel popor care il iubea. Slava Domnului ca nu avenit. Toate sarbatorile romanilor arata mult mai bine fara Basescu si Boc."

UPDATE 12:59 - Prezent la Iasi, cu ocazia manifestarilor de Ziua Unirii, presedintele PSD, Victor Ponta a declarat ca "din punctul de vedere al USL, Guvernul Boc si Traian Basescu trebuie sa-si dea demisi, fiind necesara organizarea alegerilor anticipate. "Anul trecut, am venit aici si am anuntat formarea USL-ului. Din punctul de vedere al USL, mesajul oamenilor este ca guvernul actual trebuie sa plece, presedintele actual trebuie sa plece si trebuie organizate alegeri anticipate. In formula Opozitiei unite suntem convinsi ca le putem reda oamenilor increderea si demnitatea", a spus Ponta.

Mesajul lui Crin Antonescu, si el prezent la Iasi, a fost "un indemn la unitate". "Nu putem si nu vrem sa incercam sa-i unim pe cei care bajocoresc cu cei batjocoriti sau pe cei care mint cu cei care sunt mintiti. Pentru asta trebuie sa lucram multi, multa vreme. Noi nu promitem marea cu sarea, dar spun ca, pe cat ne-a stat in putinta, ne-am facut datoria. Ma uitam ieri surprins cum domnul Oltean afirma cum ca toate protestele au aparut pentru ca USL ar fi scazut in sondaje sau cum domnul Boc si-a regasit incantarea de reforma sa. Acesti oameni s-au desprins de realitate. Faptul ca USL a fost tinta tuturor atacurilor, calomniilor imi arata ca am facut ce trebuia acum un an. Transmit un mesaj de solidaritate tutuor care protesteaza in Romania", a declarat presedintele PNL.

UPDATE 10:25 - Unii participanti la manifestarile de la Iasi dedicate Unirii Principatelor Romane, la care sunt prezenti si liderii Opozitiei, au scandat "Jos Basescu!", "Nu comasate", "Vrem anticipate", "Poporul a muncit si voi l-ati jerfuit", "In cinstea marelui unificator sa-l dam pe tradator". La aceasta ora, potrivit estimarilor jandarmilor, in Piata Unirii se afla aproximativ 5.000 de persoane.

Senatul si Camera Deputatilor se reunesc, astazi, in cea de-a doua zi de sesiune extraordinara a Parlamentului. Sedinta, la care vor fi prezenti parlamentarii PDL, va fi una solemna, dedicata sarbatoririi Unirii Principatelor Romane. De cealalta parte, liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta, se vor afla la Iasi, acolo unde a fost invitat si presedintele Traian Basescu, insa acesta nu a confirmat prezenta.

Manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au inceput, in aceasta dimineata, in Piata Unirii din Iasi, cu un spectacol folcloric, in prezenta a aproximativ 400 de persoane.

In jurul statuii statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost montate garduri metalice si este interzis accesul oamenilor in acea zona. La fata locului sunt mobilizati zeci de jandarmi si politisti, iar circulatia in Piata Unirii a fost inchisa.

Incepand cu ora 10:00, in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza vor avea loc un un ceremonial religios, discursuri ale oficialitatilor, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea garzii de onoare si Hora Unirii.

La ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Romane a fost invitat si presedintele Traian Basescu, insa acesta nu a confirmat prezenta. De asemenea, potrivit Municipalitatii iesene, pana in prezent nu si-a anuntat prezenta la festivitatile de la Iasi niciun lider al PDL.

Anul trecut, presedintele Traian Basescu a participat la manifestarile de la Iasi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, fiind huiduit si fluierat de multime atat in momentul in care i-a fost prezentat onorul si a fost intonat imnul de stat, cat si pe parcursul discursului pe care l-a tinut in fata celor peste o mie de persoane.

Masuri exceptionale de securitate la Iasi

Anul acesta, in premiera pentru sarbatoarea de pe 24 ianuarie, persoanele care doresc sa se prinda in Hora Unirii vor fi controlate de jandarmi in bagaje, ca sa nu aiba oua sau alte produse alimentare ce pot fi aruncate. Peste 50 de politisti vor actiona in civil si vor urmari in multime pe toti cei care ar putea protesta violent.

Dupa manifestarile din Piata Unirii, participantii sunt invitati la o masa traditionala cu fasole cu carnati, municipalitatea pregatind 10.000 de portii, alaturi de 2.000 de portii de ceai cald, colaci si vin fiert. (V.M.)

×