x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie CSAT: România trimite mai mulți militari în teatrele de război din străinătate

Decizie CSAT: România trimite mai mulți militari în teatrele de război din străinătate

10 Dec 2015   •   15:34
Decizie CSAT: România trimite mai mulți militari în teatrele de război din străinătate

România va trimite mai mulți militari în teatrele de război din străinătate, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Administrației Prezidențiale, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT -n.r.), la care a participat și premierul Dacian Cioloș.

"Anul viitor, forţele armate ale României vor continua participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român sub conducerea NATO, UE, OSCE şi ONU, realizând două misiuni esenţiale: apărarea României şi a aliaţilor săi şi promovarea stabilităţii regionale şi globale. (...) Forţele puse la dispoziţie, în anul 2016, de către Ministerul Apărării Naţionale, pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, numără 1181 militari, cu 158 de militari mai mult decât anul acesta. Dintre aceştia, 943 de militari pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare, iar alţi 238 de militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale, citat de antena3.ro.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziţie pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2016, un număr de 1530 de jandarmi şi poliţişti, din care 1054 vor participa la misiuni şi 476 vor putea fi dislocaţi la ordin.

Comparativ cu anul 2015, numărul acestora este mai mic cu 91 de jandarmi şi poliţişti.

Un alt punct de pe ordinea de zi l-a constituit analiza şi aprobarea măsurilor adoptate de România pentru punerea în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional în perioada octombrie 2014 - septembrie 2015. Consiliul a constatat că instituţiile cu responsabilităţi în domeniu au pus în aplicare, în perioada de referinţă, sancţiunile stabilite prin efectul legii-cadru şi al reglementărilor sectoriale.

Vezi ce alte decizii s-au luat în CSAT, pe antena3.ro


















×