x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie finală - Cazul "Mită pentru funcţii", fără arestaţi

Decizie finală - Cazul "Mită pentru funcţii", fără arestaţi

de Miruna Pasa Petru    |    18 Dec 2007   •   00:00

Completul de nouă judecători al instanţei supreme a menţinut ieri hotărărea de cercetare in libertate a procurorilor Gheorghe Dumitru, Eugen Cojocaru şi a notarului Gheorghe Bucur, acuzaţi că ar fi dat mită in schimbul subiectelor de examen pentru posturile de conducere in parchete.



Completul de nouă judecători al instanţei supreme a menţinut ieri hotărărea de cercetare in libertate a procurorilor Gheorghe Dumitru, Eugen Cojocaru şi a notarului Gheorghe Bucur, acuzaţi că ar fi dat mită in schimbul subiectelor de examen pentru posturile de conducere in parchete. Pe numele celor trei inculpaţi a fost păstrată interdicţia de a părăsi ţara, in cazul lui Dumitru şi al lui Bucur pentru 29 de zile, iar in cazul lui Cojocaru pentru 30 de zile.


PROBE LIPSÃ.... In cursul dezbaterilor, avocaţii apărării au susţinut că procurorii anticorupţie nu au nici o probă care să demonstreze că procurorul Gheorghe Dumitru i-ar fi dat lui Eugen Cojocaru 15.000 de euro prin intermediul notarului Bucur. "Există interceptări şi filaje care au reţinut doar discuţii, vorbe, care nu intră insă in ilicitul penal", au pledat apărătorii. Ei au susţinut, de asemenea, că dovezile au fost strănse de anchetatori in faza actelor premergătoare urmăririi penale, motiv pentru care ele nu pot sta la baza arestării preventive.


VORBÃ... BUNÃ.... Notarul Gheorghe Bucur a recunoscut ieri că a incercat să pună "o pilă", sub forma unei vorbe bune, pentru ca Gheorghe Dumitru să obţină postul de şef al Parchetului Curţii de Apel Piteşti, dar a negat că ar fi mijlocit vreo faptă de corupţie. "Nu ştiam că s-au schimbat modalităţile de obţinere a posturilor de conducere in parchete, că există proceduri, examen, subiecte. Ştiam că o pilă este binevenită pentru sprijinirea unui candidat. Am dat telefon unui fost coleg din CSM, procurorul Cristian Deliorga, dar acesta nu era in ţară. El mi-a spus că există o comisie formată din procurori şi cadre didactice. Dacă ştiam de la inceput că s-au schimbat procedurile nu mai discutam despre nici o pilă", a povestit fostul judecător şi membru al CSM Gheorghe Bucur.

Â
DOAR "O PILÃ..."
"Nu ştiam că s-au schimbat modalităţile de obţinere a posturilor de conducere in parchete, că există proceduri, examen, subiecte. Ştiam că o pilă este binevenită pentru sprijinirea unui candidat"
Gheorghe Bucur - judecător, membru CSM

×
Subiecte în articol: observator