x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declaraţia "Christchurch Call", promovată la Paris după atacurile teroriste din Noua Zeelandă, prezentată la MAE

Declaraţia "Christchurch Call", promovată la Paris după atacurile teroriste din Noua Zeelandă, prezentată la MAE

09 Aug 2019   •   22:20
Declaraţia "Christchurch Call", promovată la Paris după atacurile teroriste din Noua Zeelandă, prezentată la MAE

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Franţei în România, Eric Millet, a prezentat vineri, la sediul MAE, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat Maria Magdalena Grigore, declaraţia "Christchurch Call" - un angajament internaţional pentru eliminarea conţinutului extremist şi violent online.

Acest document a fost promovat în cadrul Summit-ului din 15 mai de la Paris, Christchurch Call to Action (denumit şi Christchurch Call), un summit politic, organizat la iniţiativa premierului neozeelandez Jacinda Ardern, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Evenimentul a fost organizat ca urmare a atacurilor teroriste din Christchurch, Noua Zeelandă, din 15 martie 2019 şi a fost co-prezidat de către prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, la acest Summit au luat parte regele Iordaniei, MS Abdullah al II-lea, prim-ministrul britanic Theresa May şi presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker.

Potrivit MAE, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Franţei în România a subliniat faptul că liderii mondiali şi companiile de tehnologie s-au angajat astfel să "elimine conţinutul extremist şi violent online". 

La rândul său, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a salutat iniţiativa Franţei şi a Noii Zeelande şi a subliniat importanţa unor astfel de demersuri la nivel înalt, menţionând necesitatea creării unor mecanisme de follow up menite de a pune în aplicare ideile, soluţiile şi recomandările rezultate în urma acestor iniţiative la nivel înalt (Christchurch Call, Aqaba Process etc.).

Reprezentantul francez a mulţumit secretarului de stat român pentru implicarea şi susţinerea unor astfel de iniţiative, precum Christchuch Call şi Aqaba Process şi a adresat invitaţia ca România să se alăture pe viitor, demersurilor Christchurch Call.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: chirstchurch call