x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O delegaţie a ambasadei Chinei merge la ANAF, după controalele la Complexul Dragonul Rosu

O delegaţie a ambasadei Chinei merge la ANAF, după controalele la Complexul Dragonul Rosu

13 Noi 2015   •   15:13
O delegaţie a ambasadei Chinei merge la ANAF, după controalele la Complexul Dragonul Rosu
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

O delegatie a Ambasadei Chinei, in frunte cu responsabilul politic, merge vineri la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), au declarat pentru HotNews.ro surse diplomatice. Diplomatii chinezi merg la ANAF dupa ce Fiscul a inceput operatiunea Cristal: cele mai mari 60 de centre en-gros din tara sunt controlate de agentii fiscali.

Cele mai dure masuri au fost luate la Complexul Dragonul Rosu, controlat de Dumitru Nicolae (Niro), principalul centru en-gros prin care intra in Romania marfurile chinezesti, multe dintre ele fara acte.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a dat amenzi în valoare de 13,95 milioane de lei în intervalul 19 octombrie - 5 noiembrie, în cadrul Operaţiunii Cristal.

În Dragonul Roşu au fost verificaţi 331 de contribuabili în perioada 26 octombrie - 5 noiembrie. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 3,88 milioane de lei, au confiscat bunuri şi numerar de 1,75 milioane lei şi au decis suspendarea activităţii pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor en-gros) în trei cazuri şi interzicerea activităţii (a uneia din activităţile de comerţ en-gros şi en-detail, în cazul celor care le desfăşurau simultan, în mod nelegal) în cinci cazuri.

De asemenea, 185 de unităţi au fost sigilate (motive sigilare: au fugit în timpul controlului/nu au prezentat situaţia stocurilor sau documentele de provenienţă a mărfurilor).

×
Subiecte în articol: dragonul rosu anaf