x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demersuri - Bordei poate fi salvat

Demersuri - Bordei poate fi salvat

de Diana Scarlat    |    19 Ian 2008   •   00:00

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că va continua demersurile pe lângă Primăria Municipiului Bucureşti pentru păstrarea şi amenajarea spaţiului verde de pe malul Lacului Floreasca.



Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că va continua demersurile pe lângă Primăria Municipiului Bucureşti pentru păstrarea şi amenajarea spaţiului verde de pe malul Lacului Floreasca.

Acuzându-l pe Videanu de "dispreţ total în chestiunea zonelor verzi", Andrei Chiliman a solicitat Primăriei Capitalei şi consilierilor municipali să "ia decizia corectă" şi să treacă parcul, care urmează să fie recuperat de la omul de afaceri Costel Constanda, în administrarea Primăriei Sectorului 1. Chiliman crede că zona verde de pe malul Lacului Floreasca va fi "o monedă de schimb pentru satisfacerea unor interese de grup", cât timp parcul va rămâne la Primăria Capitalei.

El a subliniat că solicitarea sa pentru preluarea în administrare a Parcului Bordei are la bază susţinerea manifestată de bucureşteni pentru campania "Salvaţi Parcul Bordei", pe care a iniţiat-o, considerând că are "dreptul moral de a amenaja şi îngriji Parcul Bordei în interesul bucureştenilor". Chiliman a solicitat consilierilor municipali să aibă în vedere recuperarea întregii suprafeţe verzi de pe malul Lacului Floreasca, la negocierile cu omul de afaceri Costică Constanda.


La petrecere

Costică Constanda a sărbătorit decent, fără clasicele exagerări grobiene specifice îmbogăţiţilor tranziţiei, alături de un grup de prieteni, succesul schimbului de proprietăţi cu Primăria Capitalei la un restaurant cu profil grecesc din Capitală. Local unde, într-adevăr, s-a nimerit să ajungă, după terminarea emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 2, şi Victor Ciutacu, redactor-şef al Jurnalului Naţional. Ce n-a spus, însă, ieri, la Antena 3 beneficiarul marelui tun imobiliar este că unicul lucru comun al celor două grupuri din tot restaurantul era aerul pe care-l respirau. Mesele, meniurile, băuturile şi anturajele erau diferite. (C.V.)

×
Subiecte în articol: observator