x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEMISIE DE LA DGIPI/Coada "Vulpii", scurtată

DEMISIE DE LA DGIPI/Coada "Vulpii", scurtată

de Mara Raducanu    |    15 Ian 2009   •   00:00

Virgil Ardelean a demisionat din funcţia de şef al Direcţiei Generale de  Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde fusese numit vineri.



Readus şef la DGIPI, Virgil Ardelean nu a rezistat nici două zile în funcţie
Foto: Lucian Tudose/Agerpres

Plecarea lui  Ardelean de la "doi ş-un sfert" vine la o zi după ce Gabriel Oprea, care l-a numit în funcţie,  a demisionat de la conducerea Internelor. "Vulpea", aşa cum este supranumit Ardelean, nu a dat nici o explicaţie în legătură cu decizia luată, însă surse din MAI au declarat că hotărârea a fost luată în urma unei discuţii dintre Ardelean şi Dan Nica, interimarul de la conducerea Internelor.

ARDELEAN, ÎNTRE ACUZAŢII ŞI CONTROVERSE
"Vulpea" s-a aflat timp de nouă ani la şefia serviciului secret al Ministerului de Interne, cunoscut sub numele de "doi ş-un sfert". A prins trei guvernări şi a fost centrul unor scandaluri politice, ultimul dintre ele fuga lui Omar Hayssam, de unde i s-a tras şi schimbarea din funcţie. Venit de la Cluj, unde fusese, ca şef al poliţiei, în centrul scandalului Caritas, Virgil Ardelean s-a făcut repede vizil şi la Bucureşti.  Iniţial a fost şef al Poliţiei Capitalei, la scurt timp fiind numit la şefia MAI. Printre cei care i-au adus diverse acuzaţii lui Ardelean s-au numărat şi câţiva cunoscuţi interlopi. Astfel, fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru l-au acuzat că le-ar fi înscenat un dosar, în timp  ce alte nume "cunoscute" precum Nicu Gheară l-au arătat cu degetul.

CÂMPURILE DE INFLUENŢĂ DIFUZE DIN ROMĂNIA
Virgil Ardelean susţine că a avut trei întâlniri cu Gabriel Oprea, în cadrul cărora şi-ar fi manifestat intenţia de a demisiona pentru a stinge conflictul ministrului cu PSD, dar Oprea nu i-a acceptat gestul. Mai mult, "Vulpea" a declarat că, de la demisia sa de la DGIPI, în urmă cu trei ani, nu  l-a mai văzut şi nu a mai comunicat cu Traian Băsescu. Ardelean avertizează ironic că în poliţie, serviciile de informaţii şi în parchete sunt "zeci de Virgil Ardelean şi de Vulpi", în timp ce în comunicatul său de presă afirmă că "România este formată din difuze câmpuri de influenţă".

DAN NICA, ŞI LA INTERNE
Liderii PSD au discutat, ieri, la Snagov, varianta ca vicepremierul Dan Nica să preia şi portofoliul Administraţiei şi Internelor, după cum au declarat pentru Mediafax surse social-democrate. Aceleaşi surse au precizat că Dan Nica ar putea fi titularizat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, unde deţine deja interimatul, el urmând să-şi păstreze şi funcţia de vicepremier în cadrul guvernului condus de Emil Boc.

×
Subiecte în articol: observator ardelean