x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEMISIE la TVR dupa tragedia de la Colectiv

DEMISIE la TVR dupa tragedia de la Colectiv

02 Noi 2015   •   15:49
DEMISIE la TVR dupa tragedia de la Colectiv

Şefa interimară a Ştirilor TVR, Raluca Stroe Brumariu, şi-a prezentat luni demisia, după ce televiziunea publică nu a prezentat tragedia de la club Colectiv în regim de "breaking news".

Aceasta a declarat pentru AGERPRES că vineri noaptea, când a avut loc incendiul de la club Colectiv, nu era de serviciu. Deşi reporterii postului public au fost pe teren, la locul tragediei, materialele acestora nu au fost difuzate în regim de "breaking news".

"Redacţia a fost aici... deci oamenii au fost. Reporteri au fost, editori au fost, producători au fost... emisia s-ar fi putut da, dacă exista o procedură care să funcţioneze, cea de 'Breaking News', dacă era aprobată... pentru că ea există, dar nu e aprobată, ... dacă exista o decizie chiar şi de la şefii ierarhici superiori, care ar fi putut să spună 'intraţi'", a precizat ea.

Raluca Brumariu a spus că îşi dă demisia ca semn al asumării situaţiei. "Până la urmă eu îmi asum această vină, pentru că oamenii care au lucrat şi lucrează cu mine nu au nicio vină. Ei au fost pe teren, au fost din primele minute ale tragediei, au filmat, au făcut materialele şi, din păcate, nu au putut să şi le vadă pe post până la ora şapte", a explicat aceasta.

Raluca Stroe Brumariu a spus că, probabil, în lipsa unei proceduri fixe, "nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea" de intrare în "breaking news", vineri seara, în timpul tragediei de la club Colectiv.

"Cred că, neexistând o procedură, nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea. Cred eu, nu ştiu. Eu atâta ştiu, că eu nu am fost acolo", a adăugat ea.

Raluca Brumariu a arătat că a trimis luni demisia semnată la Cabinetul directorului general al TVR.

×
Subiecte în articol: INCENDIU în clubul Colectiv demisie tvr