x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demnitarul si prostituata

Demnitarul si prostituata

21 Mar 2005   •   00:00

Fostul consilier al premierului francez Jean-Pierre Raffarin, Dominique Ambiel, revine in actualitate cu un nou scandal. Acum aproape un an, in noaptea de 19-20 aprilie, Ambiel a fost prins in arondismentul 17 al Capitalei Frantei, in masina proprietate personala, in compania unei prostituate din Romania.



  • de MARINA CONSTANTINOIU
  • ACUZATOR. Ambiel ii priveste pe cei care l-au "sapat"
    DOMNISOARA. Daniela Arnautu, in varsta de 17 ani, plecata din Barlad, a declarat la politie ca Ambiel ii era client si ca era si generos. Ea a dat detalii despre intalnirile lor (cel putin patru, pana la momentul prinderii) si despre sumele de bani pe care acesta i le oferea (pana la 150 de euro la fiecare intalnire). In schimb, Ambiel a negat cu vehementa totul si a povestit organelor de politie care l-au prins cu Daniela ca, de fapt, nu facuse nimic altceva decat sa o salveze pe fata, care era in plin scandal cu o alta prostituata, intr-o statie de autobuz.

    Problema serii cu pricina a fost insa alta pentru Ambiel. Prins cu mata-n sac, el s-a infuriat cam tare si a avut o altercatie cu politia. Ulterior, si-a cerut scuze. Dar tot n-a scapat de justitie: Curtea de Apel din Paris l-a pus sa plateasca intre 1.500 si 2.500 de euro amenda pentru "solicitarea unei prostituate minore".

    FINAL. Consilierul a fost nevoit sa demisioneze, iar acum a lansat pe piata o carte, despre munca la guvern. In care afirma ca "banuieste" o "implicare" a mai multor persoane in afacerea care l-a determinat sa demisioneze. Si ii enumera pe impricinati: "Procurorul Republicii din Paris, Yves Bot, prefectul de politie Jean-Paul Proust, ministrul de Interne, Dominique de Villepin, directorul sau de Cabinet, Pierre Mongin, si conducerea cotidianului «Le Monde»". El considera ca ministrul de Interne i-a montat intreaga tarasenie. Ca raspuns la afirmatiile sale, doua sindicate politienesti declara drept "intolerabile" declaratiile si neaga orice "montaj"in cazul sau.

    ×
    Subiecte în articol: observator