x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deportarea ţiganilor din Franţa continuă în regimul Hollande. 240 de ţigani au primit câte 300 de euro ca să zboare în România (VIDEO)

Deportarea ţiganilor din Franţa continuă în regimul Hollande. 240 de ţigani au primit câte 300 de euro ca să zboare în România (VIDEO)

13 Aug 2012   •   05:21
Deportarea ţiganilor din Franţa continuă în regimul Hollande. 240 de ţigani au primit câte 300 de euro ca să zboare în România (VIDEO)

Politia franceza a desfiintat trei tabere ilegale de tigani, din Paris, Lyon si Lille. Circa 240 de tigani au fost deportati, fiind imbarcati intr-un avion cu destinatia Bucuresti, dupa ce au convenit sa se intoarca in romania, in schimbul sumei de 300 de euro, informeaza Euronews.

Guvernul socialist condus de presedintele Francois Hollande este criticat de organizatiile de protectie a drepturilor omului, pentru continuarea politicii de expulzare a tiganilor inceputa de fostul presedinte Nicolas Sarkozy, in ciuda promisiunilor electorale. 'S-a angajat in scris fata de noi. Iata cum isi respecta promisiunile', au declarat reprezentantii 'Roma Europe'.

De partea sa, ministrul de Interne francez, Manuel Valls, sustine ca este inacceptabila existenta taberelor care nu respecta normele sanitare si ameninta securitatea localnicilor.

'Scapam de furturi, cauciucuri intepate, incendieri... Ne va fi mai usor de acum', a declarat un localnic din Nordul orasului Lille, ultima din cele trei tabere evacuate.

Urmareste o inregistrare video cu evacuarea tiganilor din Franta aici.

×