x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plenul Camerei Deputaţilor, în şedinţă de la ora 16:00. Cazul pedelistului Trăşculescu, pe ordinea de zi

Plenul Camerei Deputaţilor, în şedinţă de la ora 16:00. Cazul pedelistului Trăşculescu, pe ordinea de zi

12 Noi 2012   •   08:57
Plenul Camerei Deputaţilor, în şedinţă de la ora 16:00. Cazul pedelistului Trăşculescu, pe ordinea de zi
Sursa foto: informatiavranceana.ro
UPDATE 12:49 - Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte la ora 16:00, în şedinţă, pentru a lua act de informarea ministrului Justiţiei cu privire la reţinerea şi percheziţia deputatului PDL Alin Trăşculescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

..........

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost eliberat din arestul poliţiei Capitalei, dar procurorii anticorupţie i-au dat interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile. Parlamentarul este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă şi luare de mită.

Situaţia sa va fi discutată astăzi de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, dar şi de Comisia Juridică. Parlamentarii trebuie să-şi dea acordul cu privire la ridicarea imunităţii lui Trăşculescu pentru ca procurorii să poată cere arestarea preventivă.

"În urma întrebărilor venite de la jurnaliști, le răspund că eu am votat împotriva candidaturii dlui Alin Trășculescu, dar Comisia de Etică a decis altfel prin vot majoritar. Reamintesc că eu nu am avut drept de veto. În aceste condiții, răspunderea pentru votul dat în Comisie este individuală, a fiecărui membru în parte”, a scris Monica Macovei, șefa Comisiei de Etică din cadrul ARD, pe Facebook.

Trăşculescu a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de procurorii DNA, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar este cercetat Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată, potrivit DNA.

Procurorii mai spus că, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a pretins iniţial de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunţător, prin ameninţare, să dea banii ceruţi.

Pentru obţinerea banilor, susţin procurorii anticorupţie, deputatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR) cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător.

MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 - februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL.

Calotă a primit de la denunţător, sâmbătă, suma de 50.000 de lei, pentru a fi remisă lui Trăşculescu, la cererea acestuia, fiind prins în flagrant delict şi ulterior reţinut, a precizat DNA.

×