x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE I Deputatul Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă!

UPDATE I Deputatul Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă!

04 Iun 2015   •   14:50
UPDATE I Deputatul Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă!
Sursa foto: Deputatul Ioan OLTEAN
UPDATE - Deputatul liberal Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un nou dosar, după ce a fost audiat joi la Serviciul Teritorial Oradea, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, acesta este învinuit de trafic de influenţă în legătură cu numirea unei persoane.

Ştirea iniţială - Deputatul Ioan Oltean, actual copreşedinte PNL Bistriţa şi fost vicepreşedinte PNL, a fost audiat joi de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea, în legătură cu dosarul în care sunt inculpaţi vicepreşedintele CJ Bihor, Kiss Alexandru şi omul de afaceri Beneamin Rus.

Ioan Oltean a fost prezent la sediul DNA Oradea în jurul orei 11,00, a intrat în clădire unde a stat în jur de 30- 45 de minute, după care a părăsit locaţia fără să facă nicio declaraţie.

Tribunalul Bihor a hotărât, miercuri, ca vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, lider al organizaţiei judeţene a UDMR, să fie cercetat sub control judiciar, respingând cererea de arest preventiv depusă de procurorii DNA. Aceeaşi decizie a fost luată şi cu privire la cealaltă persoană reţinută de procurorii DNA în acest caz, omul de afaceri Beneamin Rus, pentru care de asemenea se solicitase arestul preventiv.

Potrivit comunicatului DNA, Kiss Alexandru este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată (patru infracţiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.

Beneamin Rus este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată (două infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În ordonanţele de reţinere se arată că, în perioada octombrie 2003 - mai 2008, Kiss Alexandru, în funcţie de preşedinte al CJ Bihor, împreună cu Bojtor Vilmos Laszlo, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo, Roatiş Gheorghe Ioan, Rus Beneamin şi cu suspectul Mudura Alexandru (decedat între timp, n.r.) au conceput, succesiv, mecanisme complexe prin intermediul cărora membrii grupurilor au obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 4.312.847 euro.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: ioan oltean deputat dna oradea