x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul Nicolae Vasilescu, condamnat la doi ani închisoare cu executare. Vasilescu voia să fugă din ţară

Deputatul Nicolae Vasilescu, condamnat la doi ani închisoare cu executare. Vasilescu voia să fugă din ţară

11 Dec 2013   •   13:22
Deputatul Nicolae Vasilescu, condamnat la doi ani închisoare cu executare. Vasilescu voia să fugă din ţară
UPDATE 14:17 - Deputatul Nicolae Vasilescu a fost prins pe aeroport. Poliţiştii l-au ridicat, noaptea trecută, de pe aeroportul Otopeni.
...............................................

Deputatul PSD Nicolae Vasilescu a fost condamnat definitiv de judecătorii Înalte Curți de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. În același dosar au fost condamnați și complicii parlamentarului, respectiv Eugeniu Mija — 2 ani și 6 luni închisoare, Realini Lupșa — 2 ani și 6 luni închisoare, ambii pentru trafic de influență.

Nicolae Vasilescu a fost trimis în judecată în martie 2012, pe când era șeful Departamentului Legislativ al Camerei Deputaților, având statut de înalt funcționar public, fiind acuzat de procurorii DNA — Serviciul Teritorial Constanța de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, în noiembrie 2011, Mija, Lupșa și Nicolae Vasilescu au pretins de la reprezentantul legal al unor societăți comerciale (denunțător) suma de 2.000.000 lei, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcții efectuate în anii 2008 și 2009 de firmele denunțătorului în beneficiul a cinci primării din județul Constanța.

"Banii au fost pretinși pentru ca inculpații să intervină pe lângă persoane cu funcții de decizie din cadrul Consiliului Județean Constanța și pe care să îi determine să dispună achitarea către firmele denunțătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 lei. Suma de 2.000.000 lei urma a fi împărțită între cei trei inculpați după recuperarea efectivă și în tranșe a datoriilor respective", susțin procurorii.

De asemenea, Mija a pretins de la denunțător suma de 20.000 de euro, pe care ulterior a redus-o la 15.000 de euro, pentru a interveni pe lângă președintele CJ Constanța și pentru a-l determina pe acesta să deblocheze fondurile necesare achitării acelorași datorii către firmele denunțătorului.

În plus, Eugeniu Mija a primit de la denunțător suma de 15.000 de euro, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

×