x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul PDL Arion a dat în judecată Hunedoara. El foloseşte electoral datele personale ale hunedorenilor

Deputatul PDL Arion a dat în judecată Hunedoara. El foloseşte electoral datele personale ale hunedorenilor

de Monalise Hihn    |    11 Mar 2012   •   21:00
Deputatul PDL Arion a dat în judecată Hunedoara. El foloseşte electoral datele personale ale hunedorenilor

Deputatul din Colegiul nr. 7 a dat in ju­de­cata municipiul Hunedoara, adica exact localitatea pe care o reprezinta in Parlamentul Romaniei. Viorel Arion, care vrea sa candideze pentru postul de primar al Hunedoarei din partea PDL, a chemat in ju­de­cata, in Dosarul nr. 427/221/2012, pe actualul primar al ora­su­lui, Ovidiu Hada, un cotidian local si municipiul Hunedoara. Termenul de judecata a fost stabilit pentru data de 14 iunie 2012, iar valoarea totala a daunelor pe care le cere Viorel Arion este de 500.000 de lei, pentru defaimare si calomnie. Deputatul PDL nu este la prima abatere de acest fel. Una dintre firmele la care este actionar majoritar a contestat in urma cu doi ani licitatia pentru acordul-cadru privind reparatia tuturor strazilor din municipiu.

Pe de alta parte, el incearca sa-i atraga pe hunedoreni de partea sa, mai ales ca a anuntat ca va candida din partea PDL la primarie. Astfel, cu­tiile postale ale hunedorenilor au fost umplute iar cu scrisori trimise de catre Viorel Arion. Acesta a tri­mis nominal hunedorenilor de peste 18 ani o epistola, folosind ilegal datele per­sonale ale acestora. Interesant ar fi daca deputatul ar spune de unde a avut adresele exacte a mii de hunedoreni si numarul de persoane cu drept de vot din oras. Poate ar trebui sa le explice celor care, practic, le cer­seste voturile si cat a platit pentru expedierea scrisorilor si din ce bani a facut-o. Daca a facut-o din in­dem­ni­zatia de parlamentar, i-a pus la cheltuiala pe hunedoreni. Daca a cheltuit de la firmele la care e ac­ti­o­nar, tot la bani publici ajungem, pentru ca de-a lungul vremii acestea au derulat 265 de contracte cu statul.

S-a lepadat de PDL
Scrisoarea pedelistului incepe patetic – "Deschid acest dialog cu dum­nea­voastra deoarece Hunedoara se deterioreaza continuu sub ochii nostri". Epistola continua cu gene­ra­litati, pe care orice elev de clasa a pa­tra le-ar putea enumera intr-o com­pu­nere scolara. Sigur ca deputatul PDL nu uita sa il mangaie pe crestet pe primarul Devei, cu care s-a certat in 2007, lucru care a si dus la demisia lui Arion din PNL, dar cu care umbla acum la brat prin oras, in goana dupa vo­turi. Un lucru este cert: parla­men­ta­rul se jeneaza din nou cu partidul din care face parte, pentru ca la finalul epistolei semneaza doar "deputat Viorel Arion".

Parlamentarul PDL nu se afla la prima abatere de acest fel. El le-a trimis felicitari hunedorenilor de zilele lor de nafltere si le-a scris celor plecati in lumea celor drepti, urandu-le sanatate! In 2011, datele con­fi­den­tiale ale catorva mii de pensionari care au lucrat in grupele I si a II-a de munca au ajuns la Arion. El le-a tri­mis acestor pensionari scrisori personalizate, in care se lauda ca le-a marit veniturile. Firma COMSER SRL, la care Viorel Arion detine 54 la suta dintre actiuni, se afla in relatii contractuale inca din 2006 cu CJPAS Hunedoara. Aceasta comerciali­zea­za, printre altele, tehnica de calcul, ast­fel ca e usor de presupus cum au ajuns datele pensionarilor la deputatul PDL. Firmele sale sunt in le­ga­turi de afaceri cu mai multe institutii de stat, printre care se numara Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Minvest Deva, AJOFM, Electrocentrale Deva etc.

×
Subiecte în articol: viorel arion pdl hunedoara