x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, trimişi în judecată

Deputatul Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, trimişi în judecată

11 Apr 2014   •   17:31
Deputatul Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, trimişi în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a deputatului Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Ambii sunt cercetaţi în stare de libertate sub control judiciar. 

În rechizitoriul întocmit procurorii DNA se arată că în perioada 2012 - 2013, inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totală de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societăţi către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Răzvan.

Sumele de bani au fost pretinse și primite de cei doi în schimbul intervenției la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova şi anume la inculpaţii Cosma Mircea, preşedintele autorităţii publice judeţene şi Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Direcţiei Patrimoniu (având în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât cele trei societăţi să obţină de la Consiliul Judeţean Prahova trei lucrări de modernizare/întreținere a drumurilor, dar şi pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate.

Sumele de bani – obiect al infracţiunilor de corupţie cercetate, respectiv trafic de influenţă, dare şi luare de mită, au fost procurate şi au ajuns în posesia inculpaţilor Cosma Mircea și Alixandrescu Daniel Adrian după derularea unor operaţiuni juridice de transfer succesiv de proprietate în care au fost interpuse mai multe persoane fizice (în ceea ce-l priveşte exclusiv pe inculpatul Cosma Mircea), respectiv în urma unor procedee financiare fictive în care au fost implicate două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Răzvan, S.C. MARCONSTRUCT COMPANY S.R.L. PLOIEŞTI şi SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL Ploieşti.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

×
Subiecte în articol: vlad cosma mircea cosma