x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Capitală. Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, acuzat de evaziune fiscală. Ce au descoperit anchetatorii

Descinderi în Capitală. Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, acuzat de evaziune fiscală. Ce au descoperit anchetatorii

05 Iun 2013   •   08:36
Descinderi în Capitală. Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, acuzat de evaziune fiscală. Ce au descoperit anchetatorii
Sursa foto: obiectivbr.ro
UPDATE 11:52 - Potrivit unor surse din Poliţie, controalele vizează firma de pază ASG Security Logistic, al cărei administrator este Alexandru Ion Bălan, fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan. În urma percheziţiilor vor fi duşi la audieri Alexandru Ion Bălan, mama acestuia, asociat în firmă, şi contabila societăţii.

Totodată, verificările făcute de poliţişti, cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă, vizează identificarea persoanelor care asigură paza celor 25 de obiective controlate. Echipele de control verifică dacă cei care asigură paza acestor obiective au contracte de muncă, dacă acestea au fost înregistrate la ITM şi dacă angajaţii au atestate profesionale, a precizat Poliţia Capitalei.

------------------------------------

Poliţiştii bucureşteni efectuează, la această oră, cinci percheziţii domiciliare şi pun în executare trei mandate de aducere într-un dosar de evaziune fiscală în care este vizat şi Alexandru Ion Bălan, fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, administrator al unei firme de pază. Potrivit unor oficiali ai Poliţiei Capitalei, citaţi de Agerpres, prin intermediul acestei firme Alexandru Ion Bălan a achiziţionat echipamente în cantităţi foarte mari comparativ cu numărul angajaţilor şi a înregistrat în casă facturi fictive care nu depăşeau 5.000 de lei.

Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproximativ un milion de dolari.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al colegilor de la Sectorul 6, descind la domiciliile unor persoane suspectate ca fiind implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Se efectuează cinci percheziţii domiciliare, 25 de verificări la obiectivele monitorizate de către o societate comercială din Capitală şi pun în executare trei mandate de aducere, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru în domeniul firmelor de pază şi protecţie.

Verificările vizează identificarea persoanelor care efectuează paza obiectivelor, existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la ITM, precum şi existenţa atestatelor profesionale pentru fiecare angajat", informează Poliţia Capitalei într-un comunicat.

În acţiunea demarată, poliţiştii bucureşteni beneficiază şi de sprijinul inspectorilor ITM.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2009-2012, administratorul firmei de pază ASG Security Logistic a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale. De exemplu, anchetatorii spun că Alexandru Ion Bălan ar fi avut, în anul 2010, doi angajaţi pentru care ar fi achiziţionat peste 80 de şepci şi 100 de tricouri, dar şi alte echipamente în neconcordanţă cu realitatea.

×