x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Bucureşti: Mai mulţi farmacişti şi medici, ridicaţi de poliţişti fiind acuzaţi de fraudă cu reţete false

Descinderi în Bucureşti: Mai mulţi farmacişti şi medici, ridicaţi de poliţişti fiind acuzaţi de fraudă cu reţete false

09 Oct 2012   •   10:19
Descinderi în Bucureşti: Mai mulţi farmacişti şi medici, ridicaţi de poliţişti fiind acuzaţi de fraudă cu reţete false

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat astăzi şase percheziţii domiciliare în Capitală. Au fost vizaţi medici şi farmacişti care au fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin compensarea frauduloasă a contravalorii unor reţete medicale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la acţiune au participat nouă procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 65 de poliţişti din cadrul DGPMB, fiind executate 26 de mandate de aducere.

"Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi farmacişti a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin compensarea frauduloasă a contravalorii unor reţete false, cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 1.600.000 lei", susţin anchetatorii.

În acest dosar, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită, dare mită, spălare de bani.

×