x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi la o şcoală din Gorj după ce părinţii au depus o sesizare în legătură cu examenul de evaluare naţională

Descinderi la o şcoală din Gorj după ce părinţii au depus o sesizare în legătură cu examenul de evaluare naţională

de Gabriela Mladin    |    30 Iun 2014   •   17:40

Descinderi la Şcoala Generală Alexandru Ştefulescu din Târgu-Jiu! Mai mulţi anchetatori au ridicat din unitatea şcolară, care funcţiona şi ca centru de corectare, mai multe documente şi un computer.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj împreună cu poliţiştii de la Inspectorul de Poliţie din judeţ au efectuat percheziţii la şcoală, după ce mai mulţi părinţi au depus o sesizare. În aceasta se anunţa faptul că la examenul de evaluare naţională s-ar fi comis mai multe fraude, în sensul că o parte din elevi ar fi ştiut subiectele la examen înainte de începerea acestuia. Anchetatorii au ridicat din şcoală un computer pentru efectuarea unei perchiziţii informatice şi mai multe documente, cel mai probabil, lucrările elevilor.

Inspectorul şcolar Emil Pătrăşcoiu a precizat că nu înţelege de ce ar fi fost nevoie ca subiectele să fie cunoscute înaintea examenului, din moment ce evaluarea naţională nu are o presiune la fel de mare ca cea a examenului de bacalureat. Este adevărat că nota de la aceste examen contează în alegerea liceului. Anchetatorii susţin că în zilele următoare vor  audia membri comisiei de examen, informaticianul, părinţi şi mai mulţi elevi.

×