x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi la Oraviţa şi Năidaş: Şase poliţişti de frontieră, reţinuţi de DIICOT

Descinderi la Oraviţa şi Năidaş: Şase poliţişti de frontieră, reţinuţi de DIICOT

10 Mar 2011   •   09:30
Descinderi la Oraviţa şi Năidaş: Şase poliţişti de frontieră, reţinuţi de DIICOT
Sursa foto: /Jurnalul National
155583-.jpgVIDEO - Ofiţerii DIICOT au percheziţionat astăzi casele mai multor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Şase poliţişti de frontieră de la vămile Oraviţa şi Naidăş şi trei contrabandişti au fost reţinuţi de DIICOT.

Potrivit şefului DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, şase agenţi de frontieră au fost ridicaţi în baza unor mandate de aducere, fiind suspectaţi că sunt implicaţi în traficul de ţigări printr-o reţea care a fost destructurată în decembrie 2010 în Caraş - Severin.



"Aceste descinderi sunt urmarea unor cercetări într-un dosar de contrabandă de ţigări în care o reţea de traficanţi de ţigări a fost destructurată în decembrie 201â0, atunci fiind arestate mai multe opersoane din Oraviţa. În urma declaraţiilor persoanelor reţinute atunci am înţeles că sunt implicaţi în această reţea şi agenţi de frontieră responsabili de Zona Verde a graniţei între România şi Serbia. Am constatat că ţigările erau aduse şi prin Zona Verde cu căruţe şi tractoare, nu neapărat prin punctele vamale. Persoanele ridicate azi vor fi audiate la Cetrul DIICOT de la Reşiţa umând să vedem dacă va fi propusă arestarea acestora la Tribunalul Caraş Severin unde s-a judecat şi prima parte a dosarului şi de a cărui competenţă sunt aceşti agenţi de frontieră", a declarat Andreş, potrivit Antena3.



Nu mai puţin de 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava) şi alte 90 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele de frontieră Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş). Ultima acţiune a avut loc la Vama Albiţa, în acest caz fiind cercetate 53 de persoane. Poliţiştii de frontieră şi vameşii implicaţi în acest caz au primit de la traficanţii de ţigări diferite sume de bani şi pentru a facilita introducerea în România a unor cantităţi de ţigări netimbrate, provenite din Serbia. Traficanţii de ţigări plăteau aproximativ 50 de euro pentru un bax, respectiv cinci lei sau un euro pentru fiecare cartuş de ţigări. În unele situaţii, se încasau sume cuprinse între 2.000 şi 2.700 de euro pe o tură.

×
Subiecte în articol: oravita vami naidas politisti de frontiera