x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Desculţi prin nisip, nu printre gunoaie!

Desculţi prin nisip, nu printre gunoaie!

de Eugenia Mihalcea    |    17 Sep 2009   •   00:00
Desculţi prin nisip, nu printre gunoaie!
Sursa foto: /Jurnalul Naţional



Cei care au fost vara asta la mare, în zona Grindului Chituc, pe plaja de la Vadu, şi care "şi-au uitat" vreun pet, vreo pungă, sau vreun ambalaj, dar şi militanţii pentru plaje curate sunt invitaţi week-endul acesta, dar şi cel viitor, la o acţiune de ecologizare a zonei.
Anul trecut 20 de oameni au reuşit să strângă într-o singură zi, de pe o porţiune nu mai lungă de 3 km, 27 de metri cubi de gunoi.

"Vrem să răsplătim marea pentru zilele vrăjite pe care le-am petrecut de-a lungul verii pe plajele sale", spun cei care au organizat întâlnirea cu marea la începutul toamnei.

Acţiunea lor va avea loc în week-endurile 18-20 septembrie şi 25-27 septembrie. În fiecare dintre cele două perioade va exista un camion de la salubrizarea din Constanţa, care va prelua "recolta". Cei interesaţi trebuie să ştie că: se va dormi la cort sau în maşină chiar pe malul mării, iar noaptea s-ar putea să fie frig. De aceea, este bine să nu se uite corturile, sacii de dormit (nu de vară), izomatele. Ziua s-ar putea să fie vânt, de aceea este bine să aveţi la dispoziţie haine mai groase.

De asemenea, nu există apă de băut, de aceea fiecare trebuie să îşi aducă apă de băut sau de spălat. Mâncarea va trebui adusă la pachet.

Întâlnirile şi regruparea vor avea loc vineri, 18 şi 25 septembrie, în prima parcare de pe autostrada A2, cea de la km 16. Vă aşteptăm acolo între 14:00 şi 14:30 sau între 16:30 şi 17:00.

Gunoiul se va strânge sâmbătă şi duminică, de pe la ora 9:00, iar fiecare participant va avea la dispoziţie mănuşi şi saci. "Facem acestea pentru ca la anul să putem umbla împreună desculţi prin nisip. Nu printre gunoaie".

×
Subiecte în articol: verde!