x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deţinuţii din SUA se văd pe Zoom cu familia. Ce fac penitenciarele din România

Deţinuţii din SUA se văd pe Zoom cu familia. Ce fac penitenciarele din România

02 Mai 2020   •   21:30
Deţinuţii din SUA se văd pe Zoom cu familia. Ce fac penitenciarele din România

Unele închisori americane îi lasă pe deţinuţi să comunice cu familia prin Zoom. În același timp, închisorile din România le permit condamnaţilor să vorbească mai mult la telefon cu cei apropiaţi sau chiar prin online, în timpul pandemiei.

Deși cei mai mulți dintre oameni sunt sătui de Zoom în perioada aceasta, unii încă se bucură din plin de aplicaţie. Între ei, deţinuţii.

Unele închisori din Statele Unite ale Americii le permit deţinuţilor să comunice online cu ajutorul aplicaţiei pentru că nu mai pot primi vizite. Din 19 martie, în Pennsylvania au avut loc peste 20.000 de convorbiri pe Zoom.

Măsuri au fost luate şi în cazul deţinuţilor din România. Pentru că, odată cu măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, condamnaţii nu mai au dreptul să primească vizite, vizite intime sau chiar pachete, penitenciarele au găsit soluţii.

Deţinuţii au dreptul la mai multe minute de stat la telefon, adică 45 de minute sau 75 de minute, în funcţie de regimul pedepsei. Aceştia comunică şi prin aplicaţii..

„Dreptul deţinuţilor la convorbiri online, indiferent de situaţia disciplinară şi periodicitatea legăturii cu familia, se suplimentează corespunzător numărului de vizite la care au dreptul conform regimului de executare”, a declarat Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administraţiei Penitenciarelor.

Toţi deţinuţii beneficiază, în funcţie de regimul de executare, de 3, 5, 6 sau 8 convorbiri online.

Reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru drepturile omului spun că măsurile pentru deţinuţi sunt bune.

„Fără să am date concrete sau plângeri, tind, totuşi să cred că acest drept este respectat”, a declarat Georgiana Gheorghe, director APADOR-CH.

Unii condamnaţi au nemulţumiri pentru că vor mai mult: „Evident că o să fie deţinuţi care probabil se plâng că ar putea să aibă mai multe minute să vorbească cu familia. Nu pot să apreciez cum simt ei aceste restricţii. Cert este că probabil sunt destul de supăraţi”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inchisoare sua coronavirus