x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezbatere despre criza de imagine a bursei: actorii pieţei vor REFORMA şi un CNVM pe modelul BNR

Dezbatere despre criza de imagine a bursei: actorii pieţei vor REFORMA şi un CNVM pe modelul BNR

17 Oct 2012   •   12:34
Dezbatere despre criza de imagine a bursei: actorii pieţei vor REFORMA şi un CNVM pe modelul BNR

Mica, imatura si sensibila, piata de capital a suferit mai multe socuri in ultimele luni. Scandalul de la SIF Muntenia, esecul privatizarii Oltchim, amanarea AGA de la Sibex, inchiderea operatiunilor ING, deciziile instantei in cazul Franklin Templeton si, cireasa de pe tort, scandalul Sima, au dat lovituri grele in imaginea si credibilitatea pietei. Unde s-a gresit? Care sunt solutiile? Am dezbatut aceste subiecte cu sase actori ai pietei de capital. Vezi la ce concluzii am ajuns.

Jurnalistii Wall-Street.ro au discutat cu Adi Lupsan, vicepresedinte BVB, Dan Stoicescu, avocat Constantinof si Asociatii, Valentin Ionescu, membru in Consiliul de Administratie SIF Moldova, Adrian Simionescu, presedinte Vienna Investment Trust, Victor Stanila, PR Manager Tradeville si Adrian Mitroi, economist si investitor pe piata de capital.

Pentru ca peisajul interlocutorilor sa fie complet, am invitat si oficiali ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, dar invitatia nu a fost onorata. Asa ca, intr-un cadru informal si degajat, am pus pe tapet problemele de imagine ale pietei iar discutia nu a fost deloc una relaxata. Concluzia: contextul actual al pietei este departe de a fi pozitiv si este nevoie de o strategie coerenta pentru rezolvarea crizei de imagine si de eforturi comune si puternice pentru a schimba lucrurile, pe toate planurile. Cu ce incepem?

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: economie criza plata capital