x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvăluirile lui Cristian Cioacă la “Marius Tucă Show” - 22 octombrie 2007

Dezvăluirile lui Cristian Cioacă la “Marius Tucă Show” - 22 octombrie 2007

28 Noi 2012   •   16:49
Dezvăluirile lui Cristian Cioacă la “Marius Tucă Show” - 22 octombrie 2007
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES

În cursul anului 2007, imediat după ce a fost pus sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunii de omor, Cristian Cioacă a fost prezent de două ori în studioul emisiunii “Marius Tucă Show”. 
___________________________

Cea de-a doua emisiune la care a participat a fost la 22 octombrie 2007. “Este ziua în care, la Parchetul General, i s-a prezentat rezultatul analizelor asupra probelor găsite în râpă. Cu o noapte înainte fusese la nunta Anei, sora lui. Stabilisem cu el şi cu avocatul Sorescu să mergem împreună până la sediul Parchetului, pentru că seara era programată o nouă emisiune “Marius Tucă Show”, la care Cristian Cioacă urma să participe în direct. Dacă, între timp, n-ar fi fost reţinut de procurorul Marius Iacob, în baza noilor probe apărute la dosar... (...) “În aceeaşi zi de 22 octombrie 2007, la ora 22:00, cu 90 de minute înainte de direct, Cristian Cioacă ne-a dat o altă lovitură de graţie. (...) L-am sunat atunci, aşteptându-mă să aud ceva de genul “sunt pe autostradă, ajung în juma’ de oră...”, însă replica lui a fost: “îmi pare rău, nu mai pot veni. În Piteşti e vijelie şi mi-e imposibil să plec”. (...) Cu un minut înainte de direct, el anunţa prin telefon: “sunt la kilometrul 70, am 180 la oră”. S-a schimbat în costum în cabina de machiaj ş-a intrat în direct fără pudră pe faţă. Fusese vijelie în Piteşti, am văzut asta a doua zi, la ştiri. Nu ne minţise, se agăţase doar de starea vremii… Fără să aibă demnitatea de a-şi onora promisiunea, fără să se simtă obligat să anunţe din timp că nu poate face asta.” (idem)

“Nu şi-a condiţionat prezenţa în emisiune de primirea vreunei sume de bani. Nu i-a fost oferită vreo sumă de bani. Nu i-a fost decontată nici măcar benzina pentru drumurile Piteşti - Bucureşti - Braşov, pe care le-a făcut pentru a ajunge în studio. Nici măcar nu a cerut asta, deşi am avut alţi invitaţi care au ridicat astfel de pretenţii. Nu i s-a plătit cazarea la hotel, nici n-ar fi fost nevoie, pentru că el ne spunea că după emisiune pleacă acasă, la Braşov. Pe româneşte, Cristian Cioacă n-a cerut şi n-a primit vreun ban sau alte foloase materiale pentru a apărea la “Marius Tucă Show” sau pentru a accepta ca noi să filmăm în casă la el. Deşi îi plac banii, când a fost vorba de emisiune ei n-au fost invocaţi, nici măcar la modul aluziv. Am încercat să folosim cu el o altă monedă de schimb: încrederea. Pe care foarte rar un jurnalist e în stare să o ofere celui ce devine subiect de ştire. Ştiu însă că apoi a apărut bancul cum că “Cioacă a acceptat Antena 1, pentru că ăia i-au dat bani”. Şi după emisiunile în care a fost el prezent, ni s-a întâmplat să chemăm invitaţi care să-şi condiţioneze financiar prezenţa în direct, invocând “păi, dacă lu’ Cioacă i-aţi dat…” Cred că acum lucrurile sunt cât de poate de clare.”
(“Cioacă - diabolic sau nevinovat?”, Adriana Oprea-Popescu)

Click aici pentru a urmări emisiunea Marius Tucă Show din 22 octombrie 2007, invitaţi: Cristian Cioacă, Florentin Sorescu

×
Subiecte în articol: Marius Tuca Show cristian cioaca