x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT verifică afacerile ginerelui lui Traian Băsescu. Radu Pricop, suspectat de implicare în grup criminal organizat

DIICOT verifică afacerile ginerelui lui Traian Băsescu. Radu Pricop, suspectat de implicare în grup criminal organizat

04 Sep 2014   •   12:16
DIICOT verifică afacerile ginerelui lui Traian Băsescu. Radu Pricop, suspectat de implicare în grup criminal organizat

DIICOT anchetează reţeaua retrocedărilor controversate din Argeş, în care este implicat şi ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop. Potrivit sursazilei.ro, este vorba despre dosarul "Moşia Brătienilor", în care Pricop este deja urmărit penal de Parchetul general pentru fals în acte. Procurorii DIICOT verifică dacă nu cumva faptele comise de avocat pot fi încadate la infracțiunea de grup de criminalitate organizată.

Parchetul General aşteaptă expertiza din dosarul retrocedării ilegale a averii Brătienilor din Ştefăneşti, ca să vadă dacă mai are competenţă să finalizeze dosarul în care a fost sub acuzare ginerele preşedintelui şi omul de afaceri Valentin Vişoiu, alături de alte 9 persoane.

Procurorii criminalişti din Parchetul General au început de acum aproape jumătate de an urmărirea penală împotriva celor care urmau să încaseze nu mai puţin de 10 milioane de euro din retrocedarea ilegală a unui teren de 90 de hectare de teren care aparţinuse familiei istorice Brătianu, către un grup select de cumpărători de drepturi litigioase. ANRP a suspendat, anul trecut, plăţile, iar Prefectura Argeş a cerut revizuirea sentinţei definitive ce datează din 2009.

Citeşte şi Urmaşii Brătienilor, ucişi în acte de băsişti. Iubitul Ioanei Băsescu, “făcut” bogat prin decedarea Eleonorei Brătianu, care era vie

×