x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din 29 noiembrie se dă startul sărbătorilor de iarnă. Bucureştenii se vor bucura, timp de o lună, de concerte şi târguri în Capitală

Din 29 noiembrie se dă startul sărbătorilor de iarnă. Bucureştenii se vor bucura, timp de o lună, de concerte şi târguri în Capitală

de Mihaela Stănescu    |    23 Noi 2014   •   13:13
Din 29 noiembrie se dă startul sărbătorilor de iarnă. Bucureştenii se vor bucura, timp de o lună, de concerte şi târguri în Capitală

Bucharest Christmas Market îi aşteaptă pe bucureşteni la târgul de Crăciun al Bucureştiului. Primăria Municipiului București şi Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează pentru al treilea an consecutiv, Bucharest Christmas Market, care se va desfăşura în Piața Universității (esplanada cu statui) și Parcul Cișmigiu.

Începând de sâmbătă, 29 noiembrie, timp de o lună, târgul de Crăciun al Capitalei îşi deschide porţile pentru toţi cei care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Bucureştenii se vor bucura în fiecare zi, între orele 10:00 si 22:00, de spectacole de muzică populară, colinde, trupe cunoscute, de tradițiile și obiceiurile din toate zonele țării ce marchează sărbătorile de iarnă.

Tot sâmbătă, în ajun de Sfântul Andrei, se va da startul iluminatului de Sărbători, iar bulevardele Capitalei vor fi împodobite cu milioane de beculeţe. În cadrul aceluiaş eveniment, va fi înălţat un brad de 16 metri, decorat cu acadele, clopoţei şi luminiţe, iar spaţiul din jurul său va fi decorat cu 14 tone de cetină de brad. Pe clădirile din jur vor rula proiecţii arhitecturale specifice sărbătorilor de iarnă.

Bucureştiul va găzdui o sută de căsuţe de poveste

Târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii va găzdui o sută de căsuţe care vor transforma Capitala într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market, iubitorii de frumos pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate. De asemenea vizitatorii se pot delecta cu produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodată, unii dintre meșterii prezenți la eveniment vor confectiona la faţa locului obiecte şi podoabe, aceste ateliere permiţând publicului să redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

Şi picii au parte de surprize

Picii şi părinţii sunt aşteptaţi la târgul de la Universitate, unde îl vor întâlni chiar pe Moş Crăciun. Până la sosirea Moşului, în căsuţa special amenajată, cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lăsa scrisorile pentru Moșul la cutia poștală a acestuia, într-un loc special amenajat.

Program artistic al evenimentului

Pe scena din cadrul evenimentului Christmas Market vor avea loc o serie de spectacole care reunesc pe aceeaşi scenă, artişti renumiti din toate genurile muzicale: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din toate zonele ţării, precum și trupe cunoscute. De pe scenă nu vor lipsi artişti precum Connect-R, Mandinga, Lora, Monica Anghel şi Nico, Cornelia şi Lupu Rednic, Floarea Calotă, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol, Vasile Şeicaru, Loredana şi Horia Brenciu. Surpriza din acest an va fi concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.

Campanie umanitară

Bucharest Christmas Market are, ca în fiecare an, şi o componentă socială, în cadrul Târgului desfăsurandu-se Campania "Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun...." organizată de Primăria Municipiului Bucureşti. Prin această campanie, toţi vizitatorii au prilejul de a fi Moş Crăciun pentru copiii defavorizaţi din SOS Satele Copiilor România și de a simți bucuria unică de a dărui.

Vizitatorii sunt invitați la căsuța SOS pentru a sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii, o familie unde aceștia să crescă, să se dezvolte și se bucură de clipele frumoase ale copilăriei. La Căsuţa SOS va fi amplasat "un brăduţ al dorinţelor" împodobit cu steluţe în care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce îşi doresc. Vizitatorii care vor să se implice, pot alege o steluţă din brad şi pot face o donaţie în beneficiul copiilor defavorizaţi din România.

Totodată, vizitatorii pot face donații de cărți și jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Moș Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

Mai multe informații despre eveniment se găsesc aici

 
 

×
Subiecte în articol: targ de craciun bucuresti