x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din dragoste - Insarcinata si parasita in gara din Suceava

Din dragoste - Insarcinata si parasita in gara din Suceava

07 Sep 2004   •   00:00

TELEVIZIUNE

Povestea unui baiat care nu si-a intalnit niciodata tatal. Povestea unei femei care a fost parasita in timp ce era insarcinata. O femeie care pastreaza si astazi in suflet amintirea iubirii din tinerete, iubire din care s-a nascut un baiat. Un tanar care nu si-a vazut niciodata tatal. Povestea lor, in aceasta seara la ora 20:00, la "Din Dragoste".
CRISTIAN PETRU

Sa stai aproape 27 de ani fara sa stii cum arata tatal tau, ce face, ce simte. Sa nu stii daca gesturile tale seamana cu ale lui. Sa stai aproape 28 de ani, pastrand in suflet iubirea de la 19 ani, iubire din care a aparut un baiat. Iubirile din tinerete trec, se uita. Viata iti aduce iubiri noi, experiente noi, care fac ca iubirea de la 18 ani sa se piarda. Exista insa persoane pentru care sentimentele din tinerete sunt la fel de vii chiar si dupa 30 de ani.

PRIMELE INTALNIRI. Elena l-a intalnit pe Gigi in 1976 la Suceava. Ea avea 19 ani, iar el 21. Elena lucra la o fabrica de paine, iar el, de loc din Ploiesti, era in armata. Din cand in cand, el isi cumpara paine de la fabrica la care ea muncea. Elena nu era singura fata tanara si frumoasa de acolo, dar Gigi a placut-o pe ea. Au inceput sa se intalneasca, sa se plimbe in parc, sa mearga la cinematograf si la cofetarie. "Mi-aduc aminte ca era un baiat tare frumos, iar cand aparea imbracat civil, ma topeam toata. Si astazi imi bate inima cand imi aduc aminte de el", povesteste Elena.

Programul lui Gigi de la unitate nu ii permitea sa se intalneasca cu Elena de fiecare data cand inima lui ar fi vrut. Dar pentru a fi cu fata pe care o iubea, Gigi a fugit de mai multe ori din unitate. Cu toate riscurile. A intrat chiar la arest pentru escapadele lui. Dar nimic nu conta, atat timp cat se putea vedea cu Elena. Tanara l-a invitat acasa la ea, pentru a-i cunoaste parintii. Acestia l-au placut si l-au mai invitat.

SARCINA. Povestea lor de dragoste a inceput vara, iar in luna noiembrie Gigi trebuia sa plece acasa, sa se libereze. Inainte de asta, cei doi si-au facut planuri de casatorie, tanarul propunandu-i Elenei sa se mute cu el la Ploiesti. "Il iubeam atat de mult incat as fi fost in stare sa merg cu el pana la capatul pamantului", marturiseste Elena.

In noiembrie, cu putin timp inainte de plecarea lui Gigi, Elena a inceput sa se simta tot mai rau. Avea ameteli si voma. Era insarcinata. Din iubirea lor atat de mare urma sa se nasca un copil. I-a spus lui Gigi ce stari are, iar acesta a linistit-o spunandu-i ca ei oricum se vor casatori si se vor muta la el.

PLECAREA. Elena nu le-a spus nimic parintilor ei. L-a asteptat pe Gigi. Acesta a plecat la Ploiesti, iar la sfarsitul lunii noiembrie s-a intors la Suceava impreuna cu un cumnat, cu ceva treaba. Urma sa stea doar o zi, dar pana la urma a ramas cateva zile. I-a spus Elenei ca o sa o ia si pe ea la Ploiesti atunci cand va pleca. In ziua plecarii, s-au dus toti trei in gara. Cumna-tul lui Gigi a urcat in tren, iar el cu Elena au mai stat pe peron. La un moment dat Gigi i-a spus fetei ca trebuie sa discute ceva cu cumnatul lui si ca va urca in tren. Si dus a fost. Trenul a plecat cu iubirea Elenei, care a lesinat. S-a tre-zit stropita de cineva cu apa si cu inima sfasiata. S-a intors acasa, unde le-a spus parintilor ca Gigi a fost nevoit sa plece la Ploiesti. O luna mai tarziu, in decembrie, Elena a primit o scrisoare de la Gigi. O invita la Ploiesti. "Era sfarsit de an, aveam multa treaba, nici nu ma simteam prea bine si n-am putut sa ma duc. M-a durut sufletul ca de Sarbatori stau fara el, dar n-aveam ce face. Am asteptat un moment bun si in ianuarie am vorbit cu maistrul si mi-a dat cateva zile libere".

ADEVARUL. Insarcinata in luna a patra a plecat la Ploiesti fara sa-l anunte pe Gigi. Nu avea decat adresa de pe scrisoare. Din gara a luat un autobuz pana in satul in care locuia acesta. Parintii iubitului ei au primit-o foarte bine. "Nu-mi venea sa cred ce primire aveam. Mi-au povestit cu durere in suflet ca Gigi "s-a insurat". Nu legal, dar stiti cum se spune la tara. Erau foarte suparati, din cauza ca lor nu le placea fata", spune Elena. Gigi nu era acasa, era plecat cu acea fata. Parintii lui au sfatuit-o pe Elena ca atunci cand va veni Gigi acasa cu fata, ea sa se aseze in bratele lui. Dar Gigi a aflat de vizita Elenei si a venit acasa singur. "Era schimbat. Doar frumusetea ramasese aceeasi. Gigi nu mai era baiatul tandru si dornic sa se insoare cu mine. Cu lacrimi in ochi i-am adus aminte de relatia noastra, de promisiunile noastre, de copilul pe care il purtam in pantece". Raspunsul lui a fost unul scurt: "nu ma intereseaza". Elena nu mai avea ce sa faca in Ploiesti. A condus-o la gara tatal lui Gigi, care a sfatuit-o sa nu renunte la copil.

DIN DRAGOSTE. Acasa in Suceava, Elena le-a spus parintilor ca este insarcinata. Acestia, chiar daca nu s-au simtit foarte bine ca fiica lor era insarcinata fara sa fie casatorita, au hotarat sa creasca copilul. Elena l-a nascut pe Alexandru, un baietel sanatos, care semana foarte bine cu tatal lui. A sunat acasa la Gigi si a anuntat-o pe mama lui ca are un nepot. Parintii tanarului s-au bucurat, dar nu aveau cum sa o ajute. Gigi nu a recunoscut copilul. Cand Alexandru avea doi ani, Elena s-a casatorit. Cu barbatul ei a mai avut doi baieti si o fata. Alexandru a aflat de-abia la 14 ani ca celui caruia ii spunea "tata" nu este tatal lui adevarat. A suferit si de multe ori a spus ca vrea sa il cunoasca pe adevaratul lui tata. Mai ales acum, cand este si el parinte. Elena a vazut suferinta baiatului ei care nu si-a cunoscut niciodata tatal. Voia sa il ajute si de aceea a scris la "Din Dragoste". Echipa emisiunii l-a cautat pe Gigi, iar finalul povestii il puteti vedea in aceasta seara, la ora 20:00, la "Din Dragoste", la Antena 1. cristian.petru@jurnalul.ro

MARTURISIRE

"Mi-aduc aminte ca era un baiat tare frumos, iar cand aparea imbracat civil, ma topeam toata. Si astazi imi bate inima cand imi aduc aminte de el. Il iubeam atat de mult incat as fi fost in stare sa merg cu el pana la capatul pamantului". - Elena
×
Subiecte în articol: dragoste gigi ploiesti elena mass-media