x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din învăţăturile şefului ANOFM, prins luând 80.000 lei mită: „Să facem o analiză a poporului aşa cum e: avem curve, beţivi şi puturoşi câţi vreţi”

Din învăţăturile şefului ANOFM, prins luând 80.000 lei mită: „Să facem o analiză a poporului aşa cum e: avem curve, beţivi şi puturoşi câţi vreţi”

15 Oct 2011   •   19:24
Din învăţăturile şefului ANOFM, prins luând 80.000 lei mită: „Să facem o analiză a poporului aşa cum e: avem curve, beţivi şi puturoşi câţi vreţi”

Seful ANOFM Silviu Bian, prins in flagrant sambata de DNA primind 80.000 de lei mita, este autorul catorva judecati de “valoare' consemnate de presa.

Anul trecut, de exemplu, intr-un interviu pentru Adevarul, el a spun, printre altele: “Noi nu trebuie sa privim poporul roman ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie sa facem o analiza a poporului asa cum e: avem curve, betivi, puturosi. Puturosi cati vreti. Stiti ce inseamna puturos, nu? Lenes. Pai haide sa vedem cum ii tratam pe astia, cum tratam, bolile astea, ca astea sunt boli sociale'.

Tot anul trecut, un reporter de la Realitatea l-a contactat pe Bian pentru un material privind declaratiile pe care persoanele cu venituri din drepturi de autor trebuie sa le depuna la ANOFM. Pentru a putea completa formularul, cetatenii aflati in aceasta situatie ar fi trebuit sa stie care este salariul mediu brut pe economie luat ca reper de bugetul asigurarilor sociale. Se pare ca nici Bian nu era in clar, de aceea s-a enervat: 'Bineinteles ca stiu, dar nu trebuie sa-l memorez, ca am atata instructie sa intru pe internet, sa-l gasesc, sa-l caut in Monitorul Oficial, sa-l memorez. Da’ poti intra pe internet si il gasiti. De ce ma intrebati pe mine, eu nu sunt obligat sa fiu consilierul dumneavoastra. Si ce daca conduc o institutie. Ba da’ destepti sunteti ma. Voi jurnalistii sunteti cei mai destepti. Daca eu conduc o institutie, trebuie sa iau o baza de date? Sigur ca stiu, dumneavoastra ce vrei.... e in jur de 18 milioane, 1800 si ceva, 1836 parca. Intrebarea ma deranjeaza. Pentru ca sunteti foarte destepti cei de la presa toti.'

Dupa si-a varsat nervii pe presa in general, Bian si-a concentat atacul asupta RTV: 'Toata ziua ii chemati pe toti agaricii acolo la emisiuni, ii tineti pe toti prostii din Romania ca sa incurcati oamenii. Ii stricati de cap, pentru ca vorbiti cu oameni care habar n-au despre ce vorbesc'.

Cititi si: Seful ANOFM, Silviu Bian, audiat de procurorii DNA

×
Subiecte în articol: anofm mita silviu bian mita