x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din junglă, perlă

Din junglă, perlă

de Dumitru Stoichita    |    07 Oct 2007   •   00:00
Din junglă, perlă

Dacă in urmă cu 25 de ani zona de pe Clisura Dunării in care Amza Pellea a turnat filmul "Anastasia", după romanul lui D.R. Popescu era una aproape virgină, astăzi ea suportă schimbări esenţiale.

TURISM - Clisura Dunării, transformată


Dacă in urmă cu 25 de ani zona de pe Clisura Dunării in care Amza Pellea a turnat filmul "Anastasia", după romanul lui D.R. Popescu era una aproape virgină, astăzi ea suportă schimbări esenţiale.

Â

Incepănd de la Eşelniţa şi pănă la Cozla, ultima localitate mehedinţeană la graniţa cu judeţul Caraş-Severin, drumul ce şerpuieşte pe malul Dunării se află in plin proces de modernizare. Pentru lucrările de modernizare a acestui drum, DN 57, pe o distanţă de peste 50 de kilometri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Poduri Bucureşti, a pus la bătaie nu mai puţin de 305 miliarde lei vechi. In urma amplelor lucrări efectuate atăt la drum, căt şi la poduri şi podeţe, mirifica zonă a Clisurii Dunării va deveni incepănd de anul viitor, unul dintre cele mai interesante şi atractive obiective turistice din intreaga zonă a Olteniei. In ultimii 10 ani, aici a luat naştere un adevărat paradis pentru afaceriştii romăni şi străni care au ridicat pe malul Dunării, vile, pensiuni turistice şi case de vacanţă ce se intrec in stil şi lux. Totuşi, din cauza drumului ce se afla intr-o stare jalnică, zona era sortită să rămănă in continuare intr-un adevărat con de umbră. In această situaţie, două mari obiective turistice rămăneau ascunse ochiului. Este vorba de Cazanele Mici şi Cazanele Mari.

Â

MODERN. Astfel, se munceşte in ritm alert la consolidarea şi modernizarea podurilor, 15 la număr. Partea carosabilă va fi mult mai largă, acostamentele vor fi şi ele mai consolidate şi mai incăpătoare, iar malul fluviului va fi presărat cu zeci de mici parcări de unde turistul poate contempla in voie Dunărea, Cazanele Mici şi Cazanele Mari. Oamenii de afaceri străini şi-au declarat intenţia de a investi masiv in obiective turistice in principal in apropierea Chipului lui Decebal şi a Mănăstirii Mraconia.

×
Subiecte în articol: observator