x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din nou in zeghe - Carom l Iancu, arestat pentru 19 zile

Din nou in zeghe - Carom l Iancu, arestat pentru 19 zile

de Miruna Pasa Petru    |    17 Mai 2006   •   00:00
Din nou in zeghe - Carom  l Iancu, arestat pentru 19 zile

Dupa o luna de libertate, omul de afaceri Marian Alexandru Iancu s-a intors din nou in celula de la Directia Cercetari Penale. Curtea de Apel Bucuresti a dispus ca acesta sa fie rearestat preventiv pentru 19 zile.

Presedintele clubului de fotbal Poli Timisoara si-a facut ieri din nou bagajul si s-a prezentat la arest pentru un nou "sejur" dupa gratii. Imbracat in trening si cu o geanta de voiaj pe umar, Marian Alexandru Iancu a venit de buna voie la Directia Cercetari Penale si a fost incarcerat in jurul orei 15:00. Rearestarea omului de afaceri, pentru a treia oara intr-un an, a fost dispusa de Curtea de Apel Bucuresti. Instanta a decis, dupa mai multe zile de deliberari, ca exista suficiente motive care sa justifice masura ceruta de procurori. Cu cateva ore inainte de a se preda, Iancu ne-a declarat ca toata aceasta poveste "intra/iesi din inchisoare" i se pare un joc dur cu nervii sai. "Nu pot sa-mi explic ce s-a intamplat. Sunt mult prea suparat acum si oricum nu mai am ce sa fac", ne-a spus omul de afaceri sub imperiul vestii proaste primite de la instanta. El a sustinut totusi ca va continua sa lupte pentru a-si demonstra nevinovatia in fata autoritatilor judiciare.

"RULETA" ARESTULUI. De data aceasta omul de afaceri va sta dupa gratii cel putin 19 zile, adica perioada pe care nu a apucat sa o mai execute din prima arestare emisa pe numele sau la inceputul lunii aprilie. Atunci patronul lui Poli Timisoara a fost eliberat dupa 10 zile de stat dupa gratii pe motiv ca hotararea instantei era plina de vicii procedurale. De atunci solicitarea procurorilor a fost dezbatuta din nou la Tribunalul Bucuresti. Instanta care intai l-a vazut bun de arestat a hotarat de data aceasta ca Iancu poate fi cercetat in stare de libertate. Asa s-a ajuns din nou la Curtea de Apel, unde procurorii au atacat nearestarea lui Iancu. Magistratii si-au spus ieri ultimul cuvant: "arestarea preventiva a inculpatului".

ACUZATIILE. Marian Alexandru Iancu este acuzat, alaturi de Ovidiu Tender, in dosarul RAFO - CAROM pentru savarsirea mai multor infractiuni economico-finaciare prin care ar fi provocat statului un prejudiciu de 2.700 de miliarde de lei vechi. Potrivit anchetatorilor, Tender si Iancu ar fi constituit o grupare de criminalitate organizata in care ar fi cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. Iancu mai este acuzat de spalare de bani, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Procurorii Parchetului instantei supreme verifica si daca banii obtinuti de Iancu prin operatiuni ilicite ar fi fost folositi pentru plata antrenorilor de la echipa Poli Timisoara.

×
Subiecte în articol: observator iancu