x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinamovistul Mărgăritescu va fi cercetat în libertate

Dinamovistul Mărgăritescu va fi cercetat în libertate

20 Apr 2011   •   08:42
Dinamovistul Mărgăritescu va fi cercetat în libertate
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor
162042-cristi-preda-gsp-intact-20110420102605004.jpgAndrei Mărgăritescu poate răsufla uşurat pentru moment. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus ieri-dimineaţă ca mandatul de arestare emis pe numele fotbalistului să nu fie prelungit cu 29 de zile, astfel că jucătorul lui Dinamo va fi cer­cetat în libertate, în dosarul privind furtul unor maşini de lux.

Totodată, potrivit unor surse judiciare, pro­curorii care instrumentează cazul nu vor contesta decizia de cercetare în libertate a lui Mărgăritescu, după ce în timpul audierilor de la instanţă "China" a început să coopereze şi să ofere detalii. Mandatul de reţinere pentru 24 de ore a lui Mărgăritescu a expirat aseară, la ora 19:00. Totuşi, pe perioada cercetărilor dinamovistul va avea interdicţie de a părăsi ţara.

Avocatul lui Mărgăritescu, Cristi Sârbu, a explicat situaţia: "Clientul meu a cumpărat o maşină în mod legal, pentru care a plătit suma de 29.000 de euro. El a aflat la un an şi jumătate după aceea că automobilul este furat, iar acum a fost prejudiciat şi reţinut. Nu ştia că este furată, că nimeni nu se duce să înmatriculeze o maşină furată. În plus, cine ar fi dat pe o maşină furată cât ar fi dat în mod normal? Cumpărătorul a fost adus de către Cristi Munteanu. Sperăm să demonstrăm că Andrei Mărgăritescu a fost un cumpărător de bună-credinţă şi că nu se impune să fie anchetat în arest".

Marţi seară, Andrei Mărgăritescu a fost reţinut pentru 24 de ore, direct de pe Aeroportul "Henri Coandă", unde se afla împreună cu ceilalţi componenţi ai echipei Dinamo şi se pregătea să plece spre Cluj, în ve­derea meciului cu Gloria Bistriţa, din semifinalele Cupei României, care a avut loc aseară. În dosarul furtului de maşini de lux, Mărgăritescu a fost reţinut sub acuzaţia de tăinuire, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoa­rea între trei luni şi şapte ani. "În­ca­drarea lui de tăinuire presupune că procurorii au apreciat că Mărgăritescu ar fi ştiut de la bun început de sta­tutul juridic al maşinii şi contextul în care a ajuns în posesia ei. Şi Parchetul invocă, prin urmare, presupusa rea-credinţă din partea fotbalistului", a precizat, pentru gsp.ro, un avocat din Baroul Bucureşti.

În cazul celorlalte şase persoane reţinute în acest caz, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, acuzaţiile care li se aduc fiind cele de înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelec­tual şi tăinuire.




×