x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinel Staicu, la tribunal cu Politia

Dinel Staicu, la tribunal cu Politia

07 Feb 2004   •   00:00

Reconstituirea "dosarului Ceausescu", declansata de magistratii Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti, a fost amanata ieri din cauza absentei celor trei martori chemati pentru audieri.



Este vorba despre Dinel Staicu , patronul FC Universitatea Craiova, si ziaristii George Paunescu si Narcis Drajan de la "Pro Sport". Pusi in fata absentei martorilor, magistratii militari au hotarat ca, la urmatorul termen (20 februarie), martorii vor fi citati cu mandat de aducere si insotitor. Copiile ordonantelor de arestare emise la 24 decembrie 1989 pe numele sotilor Ceausescu, actul prin care Tribunalul Militar Extraordinar a luat cunostinta ca acestia nu contesta sentinta de condamnare la moarte, procesulverbal incheiat dupa executie, certificatele de deces si rechizitoriul intocmit pe 24 decembrie ‘89 au constituit dosarul original pe care instanta militara incearca acum sa-l reconstituie.
Surse juridice din interiorul TMTB ne-au declarat ieri ca este foarte posibil ca, dupa ce a afirmat ca detine "dosarul Ceausescu", lui Dinel Staicu sa-i fie teama sa vina in fata instantei, pentru ca este convins ca va fi intrebat cum si mai ales de la cine a cumparat acest document oficial, sustras din arhive. (Vasile Surcel)

×
Subiecte în articol: observator