x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinu Damaschin, "protectorul" Monicăi Gabor, a murit în timpul procesului

Dinu Damaschin, "protectorul" Monicăi Gabor, a murit în timpul procesului

17 Feb 2012   •   11:22
Dinu Damaschin, "protectorul" Monicăi Gabor, a murit în timpul procesului

"Protectorul" Monicai Gabor, fosta Columbeanu, a murit astazi, in timp ce era la proces, in Bacau. Dinu Damaschin era judecat pentru proxenetism si se afla in arest preventiv din decembrie 2011. Damaschin era in greva foamei de doua luni.

Petre Ivascu, avocatul lui Dinu Damascin a declarat ca astazi avea loc recursul la decizia de prelungire a arestarii preventive. "Era slabit. Dinu Damaschin nu a putut scoate niciun cuvant in timpul audierilor. Au fost putine situatii in care cei care au apelat la greva foamei au dus-o pana la capat. Damaschin a refuzat sa discute chiar si cu familia", a mai spus Ivascu.

"S-a judecat cauza, a ramas in pronuntare, iar pana cand completul a deliberat lui Dinu Damaschin i s-a facut rau. S-a incercat resuscitarea, dar, ulterior s-a pronuntat decesul", a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Bacau, Catalin Serban.

Serban a precizat ca decesul a fost constatat in jurul orei 14:15.

Potrivit Inspectoratului de Politiei al Judetului Bacau, Dinu Damaschin figura cu diverse afectiuni medicale in evidentele medicilor, el fiind transportat in repetate randuri la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. "Dinu Damaschin a fost monitorizat in permanenta de personalul nostru medical, al Inspectoratului, pe perioada cat a stat in arest. Ori de cate ori a fost nevoie, barbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al IPJ Bacau, Narcisa Butnaru.

Butnaru a precizat ca Damaschin era consultat zilnic de catre personalul medical al IPJ Bacau, avand in vedere starea lui de sanatate.

Dan Constantin Damaschin, "tatal adoptiv" al Monicai Gabor, impreuna cu doi complici, a fost arestat pentru recrutare prin inselaciune, amenintare si violenta a mai multor fete, unele minore, in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei.

"Victimele erau alese cu predilectie din familii cu posibilitati financiare reduse si erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere in modelling sau televiziune, inculpatul prezentandu-se drept o persoana influenta in acest domeniu", potrivit DIICOT.

Pentru a mentine controlul asupra victimelor, "inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea in mod constant unor acte de violenta verbala si fizica si pretindea ca are calitatea de presedinte al unei organizatii de aparare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenta sa".

×