x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Finanţelor îşi înfiinţează DNA: Direcţia Naţională de Antifraudă Fiscală

Ministerul Finanţelor îşi înfiinţează DNA: Direcţia Naţională de Antifraudă Fiscală

02 Iun 2013   •   10:56
Ministerul Finanţelor îşi înfiinţează DNA: Direcţia Naţională de Antifraudă Fiscală
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că va crea o singură structură de control pe toate domeniile de activitate ale ANAF, prin reorganiarea Gărzii Financiare, Direcţiei de Investigaţie Fiscală şi Direcţiei de Control şi Supraveghere a Accizelor şi Operaţiunilor Vamale.

Noul organism se va numi Direcţia Naţională de Antifraudă Fiscală. Acesta "va reuni competenţele în domeniul combaterii evaziunii fiscale şi se va ocupa numai de marile reţele de evaziune fiscală şi de domeniile cu grad ridicat de risc fiscal. Va fi o structură organizată la nivel naţional şi nivel regional, dar şi structurile regionale vor avea subordonare naţională, pentru a elimina cât mai mult influenţa politicului în nominalizarea celor care lucrează în această structură", a spus Chiţoiu.

Din estimările ministerului, noua structură va între 1.500 şi 2.000 de angajaţi - numărul exact urmând a fi stabilit după reorganizarea tuturor direcţiilor de finanţe publice judeţene. "ANAF a semnat luna trecută şi a fost aprobat în Board-ul Băncii Mondiale un proiect de reformă a administraţiei fiscale şi beneficiem de un împrumut BM de 70 milioane de euro", a mai declarat Daniel Chiţoiu, pentru Agerpres.

×